Lokiloko en de opdracht van de koning

Lokiloko werkt met andere jongens en meisjes in het paleis van de koning. Hij doet klusjes in de keuken, in de stallen, in de tuin en zelfs in de koninklijke vertrekken. Meestal probeert hij zijn opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren, maar soms maakt hij liever grapjes en dan komt er niets van terecht. Zo maakt hij een keer vlechtjes in de manen en de staarten van de koninklijke paarden, een andere keer stopt hij een steen in het bed van de koning. Dat moet de koning zeker gemerkt hebben! Op een dag laat de koning iedereen in de grote zaal komen om te vertellen wie er in het paleis mag blijven werken. Lokiloko staat zenuwachtig achteraan. Hij wil graag blijven, maar wat vindt de koning van al zijn streken? Gelukkig zegt de koning dat Lokiloko ook goed werk heeft afgeleverd en hij geeft hem de opdracht Lara, de koninklijke hond, op te voeden en te verzorgen. Lokiloko is blij, maar dat dit nog niet zo’n eenvoudige taak is, blijkt als hij Lara met veel moeite haar halsband en riem omgedaan heeft. De hond, die nog nooit naar iemand geluisterd heeft, sleurt Lokiloko aan de riem met zich mee de trap af, tot ze samen met een bons op de grond belanden. Zou het Lokiloko lukken om de hond te laten gehoorzamen?

Recensie
Lokiloko en de opdracht van de koning is een spannend boek vol avonturen. Kinderen zullen al snel meegesleept worden in dit ontzettend mooie en spannende boek. Lara is namelijk op een dag zoek en komt niet thuis om te eten. Loliloko weet zeker dat ze niet is weggelopen, maar dat er iets is gebeurd. Na een paar dagen komt Lara zomaar ineens weer opduiken en blijkt ze zwanger te zijn. Na verloop van tijd blijkt ze niet één maar vier hondjes te krijgen. Het is voor Lokiloko een hele klus om voor Lara en haar vier hondjes te zorgen. Maar de hondjes worden groot en het opvoeden gaat steeds makkelijker. Als Lara later ook nog ontvoerd blijkt te zijn, wordt het verhaal helemaal spannend…
Lokiloko en de opdracht van de koning is denk ik geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Mijn zoon van 5  jaar is nog net te jong voor dit boek. Op zich vindt hij het verhaal wel leuk, maar hij kan zijn aandacht er niet bij houden. Ik denk dat hij over een jaar of twee, dit wel een heel leuk boek vindt.
De tekeningen in het boek zijn levendig en fantasievol getekend. Loliloko en de opdracht van de koning is een prachtig boek om voor te lezen of voor de wat oudere kinderen, om zelf te lezen. Kinderen zullen al snel gehecht raken aan Lokiloko en Lara. De avonturen die ze beleven zijn spannend, meeslepend en veelal herkenbaar.
Lokiloko en de opdracht van de koning – Beatrice Rutishauser & Corri Jansen
Hardcover, voorleesboek, 94 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

 

 

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share