Wat ik lik voor ik je gezicht lik

Op de valreep nog één boek wat de maximale score van 5 sterren van me krijgt: Wat ik lik voor ik je gezicht lik – en andere haiku’s door honden vind ik zo fantastisch, dat ik hem iedere aanraad. Of je nu – net als ik – honden hebt, of niet, geniet zul je er van!

Informatie over het boek
Dit grappige en inzichtelijke boek bevestigt wat we allemaal al lang vermoedden: in elke hond zit de ziel van een dichter verscholen. Van apporteren tot rivaliteit met katten; van koude winterwandelingen tot het eindeloos achtervolgen van tennisballen, geen enkel deel van het leven van een hond wordt onberoerd gelaten. En met een prachtige foto naast elke haiku is dit het perfecte cadeau voor elke hondenliefhebber.

Wat ik lik voor ik je gezicht lik – Jamie Coleman
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Boekerij

Bespreking
Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt [bron: wikipedia]. Die vorm maakt dat er korte tekstjes, gedichtjes, in dit boek staan. “Geschreven” door honden, of in ieder geval vanuit de beleving van honden (volgens auteur Jamie Coleman) en daar kan ik me wel in vinden.

De haiku’s zijn zo treffend, en zo vol humor, dat ze een genot zijn om te lezen. Of om plechtig voor te lezen, zoals mijn jongste zoon regelmatig doet. Hij kiest er dan één of twee en ‘declameert’ deze aan mij of aan zijn vrienden. Succes verzekerd!

Het boekje is leuk om regelmatig op te pakken. De foto’s zijn mooi en passend en de haiku’s zijn voortreffelijk. Een verdiende 5 sterren voor Wat ik lik voor ik je gezicht lik!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …

Share
Share