Traktatie: happy meal!

Ik ben (trotse) moeder van onder andere een tweeling. Ze zitten in twee verschillende klassen, waardoor er ieder jaar bijna 100 traktaties gemaakt worden (want de kinderen mogen ook allebei de klassen rond). En de kinderen vinden het het leukst wanneer een traktatie zelfgemaakt is. Vorig jaar had ik 100 cake-pops gemaakt en versierd (met de kinderen) en het jaar ervoor 100 muffins gebakken en door de kinderen laten versieren. Dit jaar wilde ik iets trakteren wat minder tijdrovend was. Ik ben op “friet met een hamburger en cola” uitgekomen. Een groot succes, zowel bij de tweeling als in de klassen. traktatieNodig:

  • kleine snackbakjes (ik heb ze bij Sligro gekocht)
  • “frietjes” chips naturel (het fijne is dat deze ook door kinderen met gluten- en/of lactose allergie gegeten mogen worden)
  • snoephamburgertjes (Lidl)
  • “cola-flesjes” (liefst een iets groter formaat, ik heb deze bij Sligro gevonden)
  • ‘snackbar’-servetten
  • huishoudfolie

Het is heel eenvoudig: je pakt en langwerpig stuk huishoudfolie en legt daar een servet op. Daarop een bakje, wat je vult met “friet”. “Hamburger” en “cola” erbij, folie er omheen vouwen en klaar!

Screenshot 2013-11-08 at 13.16.59

traktatie

Voor de juffen en meesters had ik ook wat mandarijntjes gekocht, zodat ze eventueel een alternatief konden kiezen, maar veel juffen en meesters vonden het “Happy Meal” ook lekker 😉

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Hoera! Prinses Amalia is jarig

Onze kroonprinses, prinses Catharina-Amalia, is vandaag (07-12-2021) jarig. Ze is 18 jaar geworden en krijgt …