Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo.

De weersvoorspellingen waren niet zo best dus we zijn vroeg op pad gegaan. De meiden (en wij) hadden er enorm veel zin in! Het was echt al lang geleden dat we een dierentuin hadden bezocht!

Bij binnenkomst loop je direct tegen de pinguins aan. De meiden vonden het geweldig, er zwom er eentje en gaf een hele show weg. We moesten de meiden er gewoon wegtrekken. Er is nog meer te zien!!

We zagen al snel de Lego figuren, die op dit moment door heel het park staan. We waren diep onder de indruk, zoveel uren er aan de figuren gewerkt zijn. Bij ieder figuur werd er daarom hard geroepen hoeveel uur werk er in zat.

 

‘mama, aan deze hebben ze 80 uur gewerkt’ en  ‘aan deze wel 200 uur!!!’. Ze zien er ook echt heel gaaf en realistisch uit.

Via de olifanten, de ringstaart maki’s en stokstaartjes kwamen we bij een speeltuin bij het restaurant.

Deze speeltuin is binnen en dus vooral bij slecht weer een hele goede om even te schuilen. Na een kop koffie voor ons en wat speelvertier zijn we verder gelopen.

We zijn naar de Mangrove gelopen. Daar was het lekker warm en het viel ons op dat er bijzondere vlinders vlogen. Vooral de blauwe Morhpo trok onze aandacht. Wat een grote, prachtige vlinder. De zeekoe die we daar ook zagen was erg indrukwekkend. Wat een beest!

Hierna zijn door het Park gedeelte gelopen. Daar zagen we de familie van Sebastiaan (de apen…. Daar pesten we hem altijd mee. Kijk daar is je oom en daar is je neef! Gelukkig kan hij er zelf ook om lachen!) De apen blijven bij ons favoriet, zo leuk om die beestjes te zien. De een slingert er op los, de ander ligt letter voor apegapen. Heerlijk!

Hierna kwamen we weer langs een speeltuintje en vooral Diede vindt dat leuk! Ze klimt, klautert en glijdt er op los. We merken dat Merel (10 jaar) dit minder interessant begint te vinden. Ze speelt even mee, maar komt al gauw weer bij ons zitten kletsen.

Na deze welkome onderbreking zijn we naar de de Bush gegaan. Hier was het tropisch warm. Hier vindt je de mooiste planten en bomen, het voelt echt alsof je in de bush loopt. Bij dit gedeelte kan je ook allerlei paadjes in, over touwbruggetjes lopen, dat vonden de meiden heel leuk.

Via de Bush zijn we bij de Ocean gekomen, de meiden waren diep onder de indruk. Merel wilde graag foto’s maken, en niet gelogen, er staan wel 80 foto’s op mijn mobiel. Na de ooo’s en aaaa’s en ‘kijk hier’ zijn we naar de grote buitenspeeltuin gegaan. Vooral Diede keek hier echt naar uit. We waren er al langs gelopen dus die stond hoog op haar wensenlijstje. Deze speeltuin is bij het Parkrestaurant. Ouders kunnen lekker op het terras zitten terwijl de kinderen zich kunnen uitleven. Na een half uurtje gingen we naar de Dessert. Gezien het weer was dit een goed plan, de wolken begonnen zich al samen te pakken.

Wat we niet hadden verwacht begon Burgers’ Desert als eerst in een ondergrondse goudtunnelmijn. In Frankijk zijn we al eens in een grot geweest en de meiden herkende direct de stalagmieten en de stalagtieten. Ook kwamen we langs vleermuizen en de meiden ontdekten verschillende rotstekeningen. Heel leuk. Aan het einde van de tunnel kwamen we dan echt bij de desert.

De desert was niet een grote zandwoestijn, wat we hadden verwacht, maar een echte rotswoestijn! Deze zijn te vinden in Arizona en het noorden van Mexico. Allerlei prachtige cactussen hebben we uitgebreid bekeken, de meiden waren verbaasd dat ze echt waren! Ook verschillende dieren hebben we hier bewonderd. De katfret (schattig!!), de rode lynx en de rode diamantratelslang. In het hok van deze slang lag ook nog de oude huid, gaaf om te zien.

Na de desert te hebben bewonderd was het tijd om naar huis te gaan, niet alleen omdat we hier al flink wat uurtjes hebben rondgehobbeld maar ook omdat de eerste druppels uit de lucht vielen.

Terug in de auto kwamen we met zijn allen tot de conclusie, wat was dit een GAVE dag!!

About Kathleen van der Hijden

Ik ben Kathleen van der Hijden en trotse moeder van 2 dochters. Merel is de oudste, alweer 10 jaar oud en Diede is 8 jaar.Hiernaast vinden we het leuk om met het gezin op pad te gaan, samen met mijn vriend (de vader van onze dochter, ik wacht nog steeds op een aanzoek ) hebben we al vele museums, verschillende dierentuinen en andere uitstapjes gemaakt. Als laatste maakt Ollie onze hond het gezin compleet, als het kan gaat hij mee op pad.

Check Also

Burgers’ Zoo – beren, koraalduivels en vlinders [verslag]

We mochten voor trotse moeders naar Koninklijke Burger’s zoo. Wat een mooie dag om naar …