Vrolijk voorjaarsbloemetje

FullSizeRenderIk ben toe aan lente, jullie ook? Al kunnen we niet echt zeggen dat we een winter gehad hebben, toch ben ik toe aan meer zon, meer naar buiten kunnen, fluitende vogeltjes, hogere temperaturen en voorjaarsbloemen!

Om het voorjaar vast in huis te halen, deel ik graag met jullie dit haakpatroon van een vrolijk voorjaarsbloemetje.

Je kan het patroon gratis downloaden via Ravelry. Ravelry is een Engelstalige site met een luilekkerland aan haak- en breipatronen. Je moet je wel even inschrijven om het patroon te kunnen downloaden. IMG_4885Dit is gratis, en je hebt dan toegang tot een levendige community met hakende en breiende mensen van alle leeftijden, mannen en vrouwen, van over de hele wereld.

Dit voorjaarsbloemetje is ontworpen door Amination, die ook een blog bijhoudt. Ze is een Griekse dame die -vind ik- veel leuke knuffels heeft ontworpen. Het patroon is in het Engels, maar laat je daar niet door weerhouden. De beschrijving is duidelijk en er zijn veel foto’s toegevoegd.

Voor het geval je niet zo bekend bent met Engelse haaktermen, hier de vertaling van de basisbegrippen:

  • het bloemetje is gehaakt in blo: back loop only. Dat betekent dat je je haaknaald niet door beide lussen haalt, maar alleen door de achterste lus. Dit geeft een leuk reliëf op je haakwerk, kijk maar naar de foto’s
  • ch = chain: losse
  • rnd = round: toer
  • st = stitch(es): steek (steken)
  • sc = single crochet: vaste
  • sc2tog = single crochet 2 stitches together: haak 2 vasten samen (dus minderen)

Wat mij vooral ook erg blij maakte bij dit bloemetje, is dat je maar één (!) draadje hoeft af te hechten. De bloemblaadjes en de groene blaadjes haak je namelijk mee in het gele hart van de bloem, waardoor de losse draadjes binnen in de bloem eindigen. Waar ik ook blij van werd, is dat het een kort en snel projectje is dat je in een middag of avond zo af hebt. Misschien krijg je er wel meer dan één af!

image (1)

Je hebt niet veel garen nodig en het is een mooi project om restjes mee op te maken.
Ik heb het bloemetje gehaakt in de originele kleuren (van restjes Catania, Phil Coton 3 en Lana Grossa Cotone), maar ik zie heel veel mooie kleurvariaties voor me. En met andere (dikkere) garens. Ik vermoed dat ik binnenkort een hele lentetuin bij elkaar gehaakt heb …

Doen jullie met me mee?
(en als je vragen hebt over het patroon, schroom niet en stel ze, dan probeer ik je op gang te helpen!)

FullSizeRender_1

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Winter en lente modetips voor mama’s

Laatst gaven we je de laatste kledingtrends voor de winter voor kids, maar ook de …

Share
Share