Door jou ben ik mij

Toen ik het persbericht over Door jou ben ik mij las, had ik meteen het gevoel dat dit boek aandacht verdiende. Een dapper boek, wat vele onderwerpen aansnijdt die niet vanzelfsprekend open besproken worden, of je nu christelijk opgevoed wordt of niet.

Inhoud
Door jou ben ik mij‘ van Hinke van Abbema is het liefdesverhaal van Jona en Marouan, twee Rotterdamse tienerjongens. Als Jona met zijn broertje Lucas bij een voetbalwedstrijd de Marokkaanse Marouan ontmoet, is hij geïntrigeerd door zijn sprankelende karakter. Jona en Marouan worden goede vrienden, en Jona kan er niet meer omheen: hij is verliefd. Wat nu? Niemand weet dat hij op jongens valt, behalve een paar van zijn beste vrienden. Jona zit in de knoop en weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding. Hoe zullen zijn ouders reageren? Mag hij wel, kán hij wel homo zijn?

Over de auteur
Hinke van Abbema (Rotterdam) is theoloog en houdt van schrijven. Ze gaat regelmatig voor in kerkdiensten en is in Rotterdam werkzaam als pionier onder zinzoekers. Met dit liefdesverhaal wil ze de diversiteit van Gods goede schepping laten zien. In onderstaande video vertelt ze over zichzelf en over het boek Door jou ben ik mij:

Mening
Ik heb Door jou ben ik mij echt in één keer uitgelezen. Het boek is vlot geschreven, in voor jongeren herkenbaar taalgebruik en de afwisseling tussen de gebeurtenissen, de gedachten van de hoofdpersoon, en de app’s die uitgewisseld worden, maken het ook voor jongeren die niet zo van lezen houden, goed te doen. Het boek is verdeeld in hoofdstukken en deze weer in paragrafen en ook daardoor toegankelijk, ondanks de ‘zware’ onderwerpen die aan de orde komen.

Onderwerpen zoals de impact van je omgeving op de keuzes in je leven. Over hoe je vanuit één geloof op verschillende manieren naar de Bijbel kunt kijken. Over coming out, vriendschappen, misverstanden, verschillende achtergronden en verschillende culturen, maar vooral over liefde!

In dit boek staat de liefde tussen twee erg verschillende jongens centraal. Vanaf het begin is duidelijk dat dit een hele mooie liefde is, tussen twee mooie mensen met twee verschillende achtergronden. Het boek is in de ik-persoon geschreven en vertelt het verhaal van Jonathan, Jona. De moeite die hij heeft om de gevoelens voor Marouan toe te laten en later ook de moeite om er zijn ouders over te vertellen. En los daarvan zijn er nog veel meer verhaallijnen, die het boek tot een mooi geheel maken.

Wat ik erg sterk vind, is dat het wel duidelijk is welke thema’s Hinke van Abbema allemaal wilde bespreken in het boek, maar dat dat het verhaal niet in de weg zit. Sterker nog, het is gewoon een enorm goed boek. Met name het respect voor alle verschillende gezichtspunten is erg waardevol. Die mogen er zijn, hoewel (gelukkig) de rode draad in het verhaal vertelt over dat Liefde goed is, ook in Gods ogen.

Een boek wat zeer de moeite waard is om te lezen, en waar veel jongeren die worstelen met hun geloof, hun seksualiteit of met hun afkomst herkenning en steun in kunnen vinden. Aanrader!

Door jou ben ik mij – Hinke van Abbema
Paperback, 351 pagina’s, uitgeverij Kok boeken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De boekbinder

Zomervakantie van de kinderen is voor mij meestal een periode waarin ik de ene thriller …

Share
Share