Lieke redt de dieren

lieke-redt-de-dieren-recensie-copyright-trotse-moeders-4Als Lieke hoort dat de kinderboerderij in de problemen zit, wil ze natuurlijk helpen. Samen met Eva en Sam bedenkt ze een plan. Want de kinderboerderij moet open blijven! Ze werken keihard. Maar dan gebeurt er een ongeluk… Wat nu?

Recensie
Er zijn al meer boeken over Lieke geschreven door Jette Schröder,maar dit is het eerste wat we in huis hebben. De fleurige kaft en het thema maken dat mijn dochter het boek meteen begint te lezen. Dezelfde avond, in bed, leest ze het uit en ze is enorm enthousiast.

Het is dan ook een leuk boek, zowel qua verhaal als qua vormgeving. Het verhaal zal veel kinderen vanaf een jaar of 7 aanspreken; een kinderboerderij zit in de problemen en moet door een aantal kinderen, waaronder Lieke, worden gered.

lieke-redt-de-dieren-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Het boek is voorzien van leuke illustraties, maar er is ook bijvoorbeeld een bladzijde die er uit ziet alsof er een hoekje omgevouwen is. Er zijn ook pagina’s met moppen. Kortom, voldoende variatie om het niet één groot stuk tekst te laten zijn, waardoor het ook voor beginnende lezertjes een prettig boek is.

Hieronder vertelt mijn dochter waar Lieke redt de dieren over gaat:

Eerst is het bijna Valentijnsdag. Op Valentijnsdag gaat de bloemenwinkel van de moeder van Sam open. De moeder van Sam is bang dat er niemand komt. De klasgenoten van Sam, waar ook Lieke bij zit, gingen een soort van folders maken en uitdelen. En toen werd het op Valentijnsdag heel druk in de winkel. De meester van Lieke ging ook naar de bloemenwinkel, want die was op iemand verliefd en wilde daarvoor bloemen kopen.

lieke-redt-de-dieren-recensie-copyright-trotse-moeders-3 lieke-redt-de-dieren-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Daarna gingen Sam, Lieke en Eva naar de opa van Sam. Hij zei dat ze mogen meehelpen met de kinderboerderij te redden, want die was bijna failliet gegaan omdat er niemand meer kwam. De kinderen en ook de eigenaar van de kinderboerderij (een vriend van de opa van Sam) gingen alles opnieuw bouwen en dat lukte bijna. Er kwam ook een knuffelhoek met cavia’s en konijnen. Lieke viel van een hele hoge ladder en moest naar het ziekenhuis. En dan wordt het heel erg spannend…. En de rest moet je natuurlijk zelf lezen!

Ik denk dat ik Sinterklaas maar even ga inseinen dat er nog meer delen over Lieke zijn…..

Lieke redt de dieren – Jette Schröder
Hardcover, 80 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de andere boeken. Wanneer je op de afbeelding klikt, kun je er meer over lezen:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share