Bendy Ball van Playgro

De Bendy Ball van Playgro is een zeer mooie speelgoed bal voor baby’s van 6 maanden en ouder. Het is geen bal in de traditionele zin van het woord. Het zijn 6 plastic slangen in felle kleuren die in een open balvorm gevlochten zijn. De bal is niet optimaal bolvormig. Doordat de bal niet bolvormig is, kan de bal stabiel liggen. Ook kan de bal niet erg hard rollen wanneer je er mee speelt. Binnenin het vlechtwerk zit een rammelaar. De bal is bedoeld voor baby’s vanaf 6 maanden;  jongere baby’s kunnen nog niet echt spelen met de bal.

Ik vind deze speelgoed bal een schot in de roos. De kleuren zijn fel en vrolijk, de slangen zijn leuk in elkaar gevlochten en het product is erg mooi afgewerkt. Maar het is vooral erg goed ontworpen. Doordat de bal niet kan wegrollen, blijft hij in het zicht van mijn zoon van 7 maanden en blijft de bal mijn zoon stimuleren. Bijkomend voordeel is ook dat ik zelf de Bendy Ball ook niet kwijt raak of continue onder de bank vandaan moet plukken.

Voor mijn kind is dit een ideaal stuk speelgoed. Hij kan de bal door zijn open structuur makkelijk vast pakken en ook het optillen lukt goed. Voor zover hij er de spierkracht voor heeft, kan mijn zoon met deze bal gooien, en rollen en tegen aan duwen. Doordat de bal niet perfect bolvormig is, ligt de bal snel weer stil. En doordat de bal niet meteen aan de andere kant van de kamer ligt, kunnen kinderen zelf weer naar de bal toe bewegen. Daarmee stimuleert deze bal het kruipen van de kinderen. De rammelaar binnenin vormt een extra stimulatie om ermee te spelen. Kortom, dit speelgoed stimuleert het kijken, luisteren en spelen op een erg leuke manier. Playgro met deze bal een zeer mooi product voor een goede prijs op de markt gebracht.

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

And the Oscar goes to…..

De Oscaruitreikingen zijn achter de rug, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere …