Volgende keer bij ons

Volgende keer bij ons is het nieuwste boek Marian Mudder. Mudder is bij het grote publiek bekend als 1 van de actrices uit de serie Baantjer. Mijn eerste indruk van het boek was daarom: “een actrice die ook wil schrijven, dus het zal wel weinig voorstellen”. Na onderzoek bleek dat dit alweer het derde boek is van Mudder, dus ik moest mijn mening over het boek bij voorbaat al bijstellen.

Dit boek is een roman dat gaat over een disfunctionele familie. Tijdens een familiediner dat uit de hand loopt. Hoofdpersoon Iris komt uit een scheiding, heeft sinds kort een zestien jaar jongere vriend en kampt met haar verleden. Voor haar vaders vijfenzeventigste verjaardag reist zij met haar vriend af naar Italië, waar hij kennis zal maken met haar familie. De vraag is of haar relatie stand zal houden en voor wie Iris gaat kiezen: voor zichzelf of voor haar familie.

Recensie
Het boek begint traag. De problemen van Iris komen één voor één naar boven: haar lastige jeugd, haar scheiding en hoe dat haar leven tot nu toe heeft bepaald. Maar ook komt naar voren dat zij zich voor het eerst in haar leven echt gelukkig voelt. Langzaam maakt de lezer kennis met Iris en haar familie, haar moeizame band met haar zus en haar ouders, haar geworstel met het verleden en het grote geheim dat zij met haar broer deelt.

Pas aan het eind van het boek verandert het tempo en ontstaat er een interessante spanningsboog. Mijn aandacht wordt dan pas echt getrokken en even heb ik spijt dat ik het begin van het boek niet aandachtig genoeg heb gelezen. Aan de andere kant: het is jammer dat het boek mijn aandacht pas tegen het eind echt trekt. Als je houdt van familieromans, dan is dit boek een aanrader. Zelf houd ik meer van een wat snellere schrijfstijl, dus zou ik niet snel voor dit boek kiezen.

Volgende keer bij ons – Marian Mudder
Roman, paperback, 240 pagina’s, A.W. Bruna
Bestel dit boek hier>>

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.

Check Also

Kleine grote liefde

Een gezin dat uit elkaar valt en een klein jongetje dat ze weer bij elkaar …