LEGO logo

LEGO viert feest!

Wie kent ze niet de kleurige plastic bouwsteentjes. All generaties lang word er met LEGO gespeeld. Deze maand bestaat LEGO alweer  80 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Bij deze een paar leuke weetjes over LEGO® 

Wist jij dat?
– 80 jaar na de oprichting van de LEGO® Groep  in augustus 1932 iedere persoon op aarde gemiddeld 80 LEGO steentjes bezit?

– de LEGO Groep meer dan 300 miljoen wielen per jaar produceert, waardoor het op jaarbasis de grootste bandenfabrikant in de wereld is?

–  als je het aantal LEGO steentjes dat in 2011 is verkocht achter elkaar zou leggen je 16 keer de wereld rond kan gaan?

–  er in 2012 ongeveer 340 miljoen minifiguurtjes zullen worden geproduceerd? Als deze figuurtjes naast elkaar op één lijn zouden worden geplaatst, zou de rij ongeveer 7900 km lang zijn – dit komt overeen met de afstand van Billund in Denemarken tot aan Dallas in Texas (VS).

– er 915 miljoen verschillende combinaties mogelijk zijn voor zes LEGO steentjes van 2×4 in dezelfde kleur.

–  met 5195 LEGO elementen de LEGO Star Wars™ Millennium Falcon het grootste LEGO model ooit is?

–  ’s werelds hoogste LEGO toren ooit 31,9 meter hoog was en werd gebouwd in Zuid-Korea?

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Burgers’ Zoo doet gouden greep met LEGO [verslag van een bezoek]

Stel je toch voor dat je gevraagd wordt om samen met andere LEGO fans 40 …