Zolang je bij me blijft [recensie]

ZOLANG JE BIJ ME BLIJFT - WINTER, JESSICA - 9789026622052Het leven van Julia is een ravage. Ze heeft niet alleen te maken met geweld en manipulatie maar ook met een treurig verlies. Moedig strijdt ze om haar leven weer op orde te krijgen, maar onderweg komt ze veel hindernissen tegen. Gelijktijdig moet Jeremy zijn verleden onder ogen zien. Er komen feiten voor de dag die niet alleen zijn relatie met Julia in gevaar brengen, maar zijn hele toekomst… In dit tweede deel groeien Julia en Jeremy verder naar elkaar toe, in lief en leed.

Recensie
Zo lang je bij me blijft is het vervolg op tot je weer ademen kunt, beide geschreven door Jessica Winter. Deze Duitse auteur woont met haar man in Linz. Naast dat ze werkzaam is als orthopedagoge schrijft ze in de avonduren graag romantische verhalen.

Als ik begin aan deze roman heb ik even moeite om ‘in’ het verhaal te komen. Dit zal er mee te maken hebben dat ik het eerste deel van het verhaal over Jeremy en Julia, ‘Tot je weer ademen kunt‘ niet heb gelezen. Maar als ik verder lees, weet het verhaal me steeds meer te pakken. Als ik bij de laatste 100 pagina’s van Zo lang je bij me blijft ben aangekomen, kan ik het boek ook niet meer weg leggen en wil ik weten hoe het eindigt. Waar ik in eerste instantie heel blij word van het einde, krijg ik bij het lezen van  de epiloog toch een brok in mijn keel…

Het boek ‘Zo lang je bij me blijft‘ gaat over de tieners Jeremy en Julia. Jeremy is een populaire jongen die op hoog niveau aan  American football doet. Hij woont samen met zijn vader die nadat zijn vrouw hem en Jeremy in de steek heeft gelaten een nieuwe vrouw heeft ontmoet waar Jeremy gelukkig erg goed mee overweg kan. Julia komt uit een heel andere gezinssituatie, zij word thuis mishandeld door haar ouders en is haar broer verloren. Als de situatie bij Julia thuis volledig uit de hand loopt, is de populaire Jeremy daar om haar te helpen.

 

Waar de hulp in eerste instantie vooral word gedreven doordat Jeremy erg te doen heeft met de gezinssituatie waar Julia uit komt. Kunnen ze het al snel heel goed met elkaar vinden. Ook de vrienden van Jeremy ontfermen zich over haar en al snel word ze opgenomen in de vriendengroep. Toch blijft Julia zich schamen voor de situatie waar ze uit komt.

 

Als de tijd verstrijkt, blijken de eerst vriendschappelijke gevoelens die ze voor elkaar te hebben veel verder te gaan dan dat.. Er bloeit een mooie relatie op tussen beide. Het is ware liefde en auteur Jessica Winter beschrijft een paar prachtige romantische scenes.

Ondertussen ontvangt Jeremy regelmatig berichten van ene Katherina uit New York. Katherina heeft belangrijke informatie over de moeder van Jeremy en wil dat graag met hem delen. In eerste instantie wil hij er niks van weten, maar uiteindelijk kiest hij er toch voor om Katherina te ontmoeten. Als hij hoort wat er nu zo belangrijk was dat hij moest weten, verandert dat zijn hele doen en laten. Uiteindelijk zorgt het zelfs voor een breuk tussen hem en Julia. Niemand begrijpt wat er met Jeremy aan de hand is, hij zondert zich van alles en iedereen af.

Hoe ‘Zo lang je bij me blijft‘ afloopt wil ik niet verklappen, ik raad je aan om vooral het boek zelf te gaan lezen! Na het lezen van de recensie van het eerste deel van de serie over Julia en Jeremy, ‘Tot je weer ademen kunt‘ begrijp ik dat beide boeken tot de YA-serie behoren. Dit had ik in eerste instantie helemaal niet in de gaten, maar nu ik het weet snap ik wel dat daarom de romantische scenes uit het verhaal niet heel ‘ver’ gingen. Ook al hoor ik niet meer tot de generatie waar het boek voor bedoeld is, ik vond het een fijn boek om te lezen!

Julia en Jeremy 2; Zolang je bij me blijft – Jessica Winter
Paperback, 335 pagina’s, uitgeverij Callenbach
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share