Verjaardagspartijtje!! [persoonlijke blog]

verjaardagstafelNa weken van nachtjes aftellen, alle speelgoedboekjes van voor naar achteren doorgelopen te hebben en rijtjes met vriendjes die genoemd worden, was het dan eindelijk zo ver…… onze oudste zoon was jarig!

Natuurlijk vierden we dit gezellig met ons eigen gezin met de lieve familie om ons heen en hij werd zoals verwacht weer ontzettend verwend. Ook hadden we een paar vriendjes die met hun ouders gezellig een middag op bezoek kwamen om te spelen.

verjaardag 6 jaar verjaardagspartijtje

IMG_8402 IMG_8401

Maar…. het allergrootste feestje hadden we voor het laatst bewaard, namelijk zijn verjaardagspartijtje. Dit zou de allereerste keer worden dat we dit gingen vieren, omdat hij eerder nog niet echt veel behoefte aan had, maar dit was nu opeens toch wel iets heel bijzonders geworden.

IMG_8406Hij werd zes en daar hoorden dan ook zes vriendjes bij, gelukkig kon hij al vrij snel een vaste rij met vriendjes opnoemen, allemaal klasgenootjes. Vervolgens moest er natuurlijk iets leuks bedacht worden voor de dag, wat zouden we nou eens gaan doen?

Op internet kwam ik de leukste ideetjes tegen, sommigen wellicht meer geschikt voor meisjes, zoals taarten bakken en allerlei creatieve workshops, maar er waren ook leuke themafeestjes te vinden. IMG_8417Zo lazen we iets over een minions party en over een boevenfeest waarbij ze de code moesten kraken van een kluis. Alles lekker buitenshuis met eten en drinken erbij, dus geen rommel in ons eigen huis en iedereen zou lekker een paar uur vermaakt worden.

Tenminste, dat leek ons als ouders wel erg prettig…… alleen dacht onze zoon daar wel anders over. Die vond dat allemaal maar niks, wilde niet eens even kijken wat we allemaal gevonden hadden. Hij twijfelde weliswaar nog wel over mijn idee om naar Schiphol te gaan voor een speurtocht, iedereen gekleed als piloot, en dan wat foto’s maken bij het vliegtuig bij Plaza, maar uiteindelijk wilde hij toch echt gewoon maar één ding.

IMG_8441

En dat was heerlijk rennen en spelen bij het Speelkasteel, niks thema feestje, niks ingewikkelde speurtochten, maar gewoon lekker ravotten met zijn vriendjes bij een indoor speelparadijs.

IMG_8429En als dat nou echt hetgeen is dat hij leuk vindt, waarom dan iets anders gaan doen. Uiteindelijk alle jongens op woensdagmiddag uit school gehaald en mee naar huis genomen. Lekker poffertjes en broodjes knakworst gegeten, wat spelletjes gedaan (o.a. de cadeautjes verstopt)  en de jongens even laten spelen in huis.

Daarna met twee auto’s richting Speelkasteel waar we vrolijk onthaald werden door een ridder. De kleine mannen waren inmiddels al flink aan het stuiteren dus niks rustig aan achter de ridder aanlopen, gewoon rennen, gillen, gek doen!

Na de uitleg, de verjaardagsliedjes zingen en het uitreiken van het ridderdiploma, konden ze ‘LOS’. IMG_8446We kregen nog als tip mee dat we de volgende keer 1 meisje uit moesten nodigen, blijkbaar worden de jongens daar net ietsjes rustiger van…dus wie weet doen we dat volgend jaar wel 😉

Ze hebben zich in ieder geval goed vermaakt, ze kwamen zich regelmatig even melden, dronken wat, aten met z’n allen lekker een patatje en het einde kwam uiteraard na zoveel plezier eigenlijk veel te vroeg! Niemand had al zin om naar huis te gaan, maar het was mooi geweest en na iedereen weer veilig thuis te hebben gebracht kon onze zoon met een fijn gevoel zijn bedje induiken, volledig uitgeteld…. En wij stiekem ook !

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share