Mijn zwangerschap en Baby

Mijn zwangerschap en baby is een prachtig geïllustreerd handboek voor de zwangerschap en de eerste drie jaar daarna. Het is eigentijds vormgegeven, leest als een trein en is speels door de zwangerschapskalender in de vorm van kijk-achter-de-flapjes pagina’s. Elk denkbaar zwangerschapsthema (voeding, uiterlijk, gezondheid), de bevalling, en de periode daarna (moeder zijn, verzorging van je kind) komt aan de orde. Het boek oogt als een modern mama-tijdschrift, en is toegankelijk als een website dankzij de handige visuele uitleg, to-do-lijstjes, tips, en illustratieve fotografie.

Recensie
`Mijn zwangerschap en Baby` is een mooi groot boek met veel informatie over zwangerschap en de eerste drie jaar van het kind. Het geeft duidelijke informatie over de verschillende stadia van de zwangerschap en stopt niet, zoals zoveel boeken, na de bevalling en het kraambed. Een boek over zwangerschap is eigenlijk iets heel persoonlijks. De feiten over zwanger zijn staan redelijk vast, het is vaak de stijl van een zwangerschapsboek die bij je moet passen om te zorgen dat je er echt iets aan hebt.

Het boek  is  prachtig vormgegeven met mooie illustraties en foto´s en alle relevante informatie die nodig hebt is te vinden. Op verschillende plekken in het boek kan je je eigen informatie bijhouden en omdat het boek wat langer doorgaat dan het kraambed geeft het boek je het gevoel dat je ook als een vrouw wordt aangesproken en niet alleen als zwangere.

Ik vind het alleen jammer dat het hele boek is geschreven vanuit de eerste persoon. Het boek is geschreven door “Eva” de moeder van een dochtertje deze schrijfstijl moet je aanspreken.

Voor mij is het lezen van dit zwangerschapsboek alsof ik met een veel te perfecte zwangere kennis aan het praten ben die mij verteld hoe goed ze het allemaal wel niet doet. Het perfecte recept voor een zwanger schuldgevoel iets waar elke zwangere vrouw mee geconfronteerd wordt… Ook krijg ik een raar gevoel als ik bij het lezen van het overzicht dingen zie staan die ik helemaal niet herken.  In de meeste boeken staat er dan: “Waarschijnlijk heb je nu dit en dat.” In dit boek staan dingen als: Week 14 “Eindelijk krijg ik een buikje en begin ik aan positiekleding te denken (…) ik heb de laatste tijd meer energie.” Als je dit leest en dat geldt niet voor jou in week 14, denk je al snel ‘HELP!’

Ondanks ik me erg irriteer aan de schrijfstijl kan ik het boek waarderen. Tijdens het lezen krijg je echt het gevoel dat je niet de enige bent met die dikke voeten, maagzuur enz.

Het grootste pluspunt van dit boek vind ik de tijdsspanne die het betreft. Er staat informatie over de ontwikkeling van je kind tot en met drie jaar. Zo staan er overzichten in met tips voor spelen met je kind in verschillende fasen van de groei, eerste hulp en kinderziektes en tips bij veelvoorkomende gedragsproblemen.

Helaas kan ik me niet over de schrijfstijl heen zetten.. Voor mensen die hier geen problemen mee hebben is dit boek een echte aanrader.  Een mooi boek dat lekker weg leest en daarna een goed naslagwerk is.

Mijn Zwangerschap en Baby
Zwangerschapsboek, Paperback, 272 pagina’s, Kosmos

Share

About Lana van Leeuwen

info@lanavanleeuwen.nl'
Slechte huisvrouw met ambities, ooit zal het huis blinken. Maakt radio, tv en lekkere taarten. Verliest zichzelf in huisvrouwenhandboeken uit de jaren 50 maar eist wel dat man de afwas doet. Moeder van een kleine babyman.

Check Also

Baby in mama’s buik

Baby in mama’s buik is een boek dat je samen met je kind kan lezen …

Share
Share