Kraamtijd

Mijn pasgeboren tweeling en ik worden opgehaald uit het ziekenhuis en zo is ons gezin voor het eerst echt bij elkaar.  Opa en oma worden ook opgetrommeld, want ons voltallig gezin past niet in onze auto. Wie had ooit gedacht dat we met onze 7-zitter plek tekort hadden.

Nog voor de kraamzuster arriveert is de eerste visite er al. De kraamtijd is begonnen. Ondanks de griep is het heerlijk ontspannen. De eerste paar dagen breng ik boven op bed door en laat me verwennen. Geen idee wat er in de rest van de wereld gebeurt. Geen tijd voor, ik ben aan het genieten!

Mijn andere kids hebben vakantie, zo kunnen we in alle rust met onze nieuwe wereldburgers kennis maken. Voor de nazorg komt mijn verloskundige, Hollandse nuchterheid zelve, erg fijn.  De kraamzorg wordt uitgebreid, dezelfde zuster (leuke meid) blijft 2 volle dagen langer. Wat een luxe. Dagen lang lekker tutten met de kleintjes. Mijn boterham wordt klaargemaakt, mijn fruit schoongemaakt. Manlief kookt en brengt orde in het ochtendritueel van de kids terwijl ik op bed lig. Eindeloos eet ik biefstuk, rosbief en filet-american. Overladen met cadeautjes voor alle leden van mijn gezin. Leuke gesprekjes met mijn kids op bed. Foto’s maken van mijn haast volleerde modellen. Eindeloos staren naar mijn twee baby’s. Geen zwangerschapskwalen meer! De nachtvoedingen zijn heerlijk, want mijn slaap haal ik ’s middags in. Mijn huis wordt schoongemaakt zonder dat ik er wat voor hoef te doen. Er wordt gewassen en gestreken. Kopjes koffie worden gezet en beschuit met muizen worden gesmeerd.

Veel te snel is de kraamtijd voorbij. Het echte leven gaat weer beginnen.

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …