Alice Hoogstad wint Zilveren Penseel 2015 met Monsterboek

monsterboek-1-122x150In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen.

De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet?

Met Monsterboek heeft Alice Hoogstad een Zilveren Penseel 2015 gewonnen. Een prijs die een grote waardering aangeeft voor de illustraties in dit bijzondere boek.

monsterboek-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-4

Waarom ik het een bijzonder boek vind? Eigenlijk vooral omdat het echt anders is dan andere prentenboeken. Het begint met een tekening die vrijwel zwart-wit is. Gaandeweg wordt er steeds meer getekend wat tot leven komt en komt er meer kleur. Wanneer je het boek met je kind voor het eerst bekijkt, zul je vooral het meisje met de kleurkrijtjes in de gaten houden en de monsters die ze tekent.

monsterboek-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-2

Dit boek heeft echter veel meer te bieden, want heel de stad waar het meisje doorheen loopt, zit vol huizen, mensen en dieren die ook allemaal een verhaal te vertellen hebben. Een verhaal wat je kind zelf kan invullen, want dit is een boek zonder tekst. Bijzonder gedaan en wat mij betreft terecht bekroond met een Zilveren Penseel.

Monsterboek – Alice Hoogstad
Prentenboek, 26 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

monsterboek-zilveren-griffel-copyright-trotse-moeders-3

Lees hier een recensie van Monsterboek >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Lucinda Belinda Melinda McCool [recensie]

Het mooiste meisje van klas is Lucinda Belinda Melinda McCool en haar doel is om …