Verboden sneeuwballen te gooien!

verboden-sneeuwballen-trotse-moedersHet heeft gesneeuwd en de burgemeester zet een bord: ‘Verboden met sneeuwballen te gooien’. Maar dat loopt niet helemaal zoals het moet. De burgemeester veroorzaakt namelijk zelf een gigantisch sneeuwballengevecht!

Recensie
Een prentenboek, bedoeld voor peuters en kleuters is meestal iets wat ik doorstuur naar recensenten met kinderen in die doelgroepleeftijd. Maar de cover van dit boek alleen al nodigde uit om het toch zelf eens op te pakken.

verboden-sneeuwballen-trotse-moeders-2Voor het slapen-gaan heb ik dit boek aan mijn eigen drietal (tussen 8 en 11 jaar) voorgelezen, terwijl ze dicht bij me zaten om de prenten te kunnen bekijken. En we hebben alle vier enorm genoten! Wat een humor, zowel in het verhaal als in de tekeningen.

Het verhaal gaat over een burgemeester (een hond, met een burgemeestersketting van kluifjes) die van zijn moeder het bord “Verboden sneeuwballen te gooien!” buiten moet zetten wanneer het sneeuwt. Na wat problemen om het bord überhaupt door de deur te krijgen, gooit hij zonder het door te hebben, iemand onder de sneeuw.

Screenshot 2015-02-18 at 10.51.59

 

Deze wil hem raken met een sneeuwbal, maar mist en zo ontstaat een sneeuwbalgevecht terwijl de burgemeester probeert het bord te plaatsen (waarvan hij de tekst zelf niet eens gelezen heeft).

verboden-sneeuwballen-trotse-moeders-1

Heerlijk, vooral door alles wat er op de tekeningen te zien is. Het verhaal op zich is zó uit, maar omdat de kinderen steeds weer nieuwe dingen ontdekten op de bladzijden hebben we er vrij lang over gedaan. En ik weet nu al dat dit boek nog vaker (voor)gelezen gaat worden!

Verboden sneeuwballen te gooien – Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer
Bekijk op bol.comHardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit prentenboek hier >>>>

Screenshot 2015-02-18 at 10.51.44

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …