Slimpie Dimpie Wonderkind

slimpie-dimpie-wonderkind-recensie-copyright-trotse-moeders-1Darsie kan alles. Hij kan voetballen en vioolspelen, pannenkoeken bakken, heel hard achteruit rennen en op zijn handen lopen. Hij spreekt zeven talen (waaronder Russisch en Japans) en hij kent alle hoofdsteden van de wereld uit zijn hoofd. Eén ding kan hij niet, en dat is vrienden maken. Andere kinderen zijn jaloers op hem of vinden hem stom. Zelfs zijn ouders ergeren zich aan hem. Ze sturen hem daarom naar Kinderasiel De Gouden Bergen in Zwitserland. Daar ontmoet Darsie Bibi en Kees. Bibi woont al jaren in het kinderasiel en kijkt altijd boos. Kees kan niks. Maar er is één ding dat hij wel goed kan…

Recensie
Mijn dochter van 9 jaar heeft Slimpie Dimpie Wonderkind in no-time uitgelezen en is er erg enthousiast over. Ze vertelt zelf:

“Het verhaal begon allemaal met een jongetje die Darsie heet. Hij kon al heel jong lopen en hij kom al rekenen en lezen toen hij 2 was en hij kon alles toen hij 4 was. Hij had school en daarna had hij voetbal, viool spelen en hij maakt dan ook nog het avondeten voor zijn vader en moeder. Hij kan alles.

slimpie-dimpie-wonderkind-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Maar zijn vader en moeder vinden hem eigenlijk helemaal niet leuk of lief of bijzonder. Daarom sturen ze Darsie naar Zwitserland, naar een kinderopvang. Daar moet Darsie op tijd eten en iedereen is er streng. Het is een soort van kindermishandeling want als je daar bent mag je nooit meer naar huis. Het is er ook goed beveiligd. Darsie wil ontsnappen, maar dat gaat fout en dan krijgt hij straf.

slimpie-dimpie-wonderkind-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Daarna begint het nog spannender te worden, maar dat moet je zelf maar lezen, dat verklap ik niet.

Ik vond het een leuk boek want het is spannend en ik houd heel veel van spannend voor het slapen gaan, want dan kan ik beter slapen. Ik ben ook slim, maar ik ga naar een gewone school en kan ook geen zeven talen, alleen maar babytaal en Nederlands. Ik vond de plaatjes wel fijn, ze zijn niet in kleur maar wel goed verdeeld over het boek en ze passen bij wat er gebeurt.”

slimpie-dimpie-wonderkind-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Wat ik zelf erg leuk vond was dat er in het boek allerlei ‘weetjes’ staan. Mijn dochter was daar niet zo enthousiast over, ze vond het afleiden van het verhaal, maar ik vond ze zelf wel erg interessant!

Slimpie Dimpie Wonderkind – Manon Sikkel
Illustraties door Erin Echo
Hardcover, 200 pagina’s, uitgever Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Foto op canvas in de slaapkamer

Een paar jaar geleden heb ik mijn slaapkamer opgeknapt. Ik heb er voor gekozen om …

Share
Share