Prins Ribbit [recensie inclusief trailer]

Screenshot 2015-04-26 at 20.24.22Ribbit is een kikker met een identiteitscrisis. In tegenstelling tot andere kikkers springt hij niet graag op en neer en houdt hij helemaal niet van water. Hij voelt zich daarom een beetje buitengesloten en zit vol met vragen over zijn leven. Hij besluit om samen met zijn beste vriend, een vliegende eekhoorn, op zoek te gaan naar zijn plaats in de wereld. Onderweg ontmoet hij allerlei kleurrijke karakters, zoals de vampiervleermuis Deepak.

Screenshot 2015-04-26 at 20.40.45Wanneer Ribbit echter per ongeluk wordt gehypnotiseerd, waardoor hij denkt dat hij een prins is gevangen in een kikker lichaam, gaat hij op een spannend avontuur om een menselijke prinses te kussen. Ribbit ontdekt al snel dat het leven van een kikker zo erg nog niet is en dat de liefde van zijn leven altijd al binnen handbereik was.

Recensie
We kregen de Blu-ray ter recensie waarin twee discs zaten: één DVD en één Blu-ray waarop zowel de 3D als de 2D versie zaten. Alle mogelijkheden in één doosje, die op Bol.com momenteel slechts € 13,99 kost!

Screenshot 2015-04-26 at 20.24.39

We hebben de 2D Blu-ray versie bekeken tijdens ons “zaterdagavondje”. Dit is een traditie in huize ‘Trotse Moeders / Trotse Vaders’, op zaterdagavond samen met de kinderen naar een film kijken die voor allemaal leuk is. En dat is deze film zeker! Er zit humor in, ‘spanning’ en de film gaat niet te snel, zodat ook jonge kinderen hem goed kunnen volgen.

Screenshot 2015-04-26 at 20.42.06 Screenshot 2015-04-26 at 20.41.09 Screenshot 2015-04-26 at 20.41.32 Screenshot 2015-04-26 at 20.41.49

De kikker ‘Ribbit’ is aandoenlijk. Als enige gifkikker, die niet van springen en zwemmen houdt, voelt hij zich niet thuis tussen de andere kikkers. Zijn enige maatje is een vliegende eekhoorn, die van haar moeder wel heeft leren vliegen, maar voordat ze kon leren landen, werd haar moeder gevangen genomen. Zij is ook een eenling, maar wel meer tevreden met haar leven.

Screenshot 2015-04-26 at 20.39.39Ribbit gaat op zoek naar zijn doel, zijn bestemming en vindt deze wanneer hij er van overtuigd raakt eigenlijk een mensenprins te zijn. Hij wil dus door een echte prinses gekust worden en gaat op reis. Onderweg komen ze allerlei grappige en/of gevaarlijke dieren tegen en uiteindelijk krijgt hij zijn kus.

Wat er daarna gebeurt, verklap ik niet, maar de film laat je met een vrolijk gevoel achter!

Prins Ribbit
Bekijk op bol.comBluray, 2D en 3D, 89 minuten, Triple P Entertainement
Met de stemmen van o.a. Charley Luske en Britt Dekker
Bestel deze Blu-ray hier >>>>

Bekijk op bol.comDe film Prins Ribbit is ook op DVD uitgebracht
Bestel deze DVD hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share