Dag 2 op de Sprookjescamping [verslag]

Het is zaterdagochtend en we zijn allemaal al lekker vroeg wakker. Quint en Xavi vonden het de avond ervoor veel te gezellig samen op een kamer, dus die hebben met z’n tweetjes liggen kletsen in bed en wij hebben eigenlijk amper geslapen. Ons bed was zo hard als een plank en we hadden dus allebei enorme last van onze rug. Om weer een beetje soepel te worden ben ik maar even onder de douche gestapt, maar daar kwam ik al vrij snel onder vandaan. Het lukte me gewoon niet om een prettige temperatuur te krijgen, of hij was gloeiend heet of hij werd gelijk ijskoud. Ook al draaide ik niet aan de kraan, dan nog veranderde de temperatuur. Erg vervelend en ook nog eens gevaarlijk.

ontbijt sprookjescamping

Toch wel een beetje ontmoedigd begon deze ochtend minder enthousiast dan de dag ervoor. We lieten ons uiteraard niet kisten en de dag was nog lang, dus eerst maar eens ontbijt halen in het winkeltje. De kinderen mochten allemaal hun eigen broodjes kiezen en we hebben heerlijk gesmuld. Terwijl wij binnen wat opruimden en de afwas deden, konden de kinderen zelf even spelen bij de speeltuin. Op meerdere plekken op de Sprookjescamping zijn speeltuinen te vinden en ook bij ons in de buurt was er een, dus ze konden lekker hun eigen gang gaan.

IMG_8733

Huisje aan kant, iedereen fris en fruitig, buikjes gevuld… we waren klaar voor wat activiteiten.

En zo gingen we op pad naar de Sprokkelplaats, waar voor de ondeugende beren (kinderen van 3-4 jaar) en later ook voor de stoere draken (5-6 jarigen) wat leuks georganiseerd werd (Tatis’s kliederclub en De buddy knutselclub).

IMG_8719

Eerst werd een verhaaltje verteld op het podium, over Buddy die overal in de wereld al op reis is geweest. Hij is zojuist naar Mexico geweest, waar het enorm warm was en iedereen een grote hoed droeg tegen de zon. En die hoed, de sombrero, gingen alle kinderen vervolgens knutselen.

IMG_2491 IMG_2485

Terwijl de kinderen lekker aan het freubelen waren, liepen de sprookjesfiguren langs om te helpen en ook de jongens en meiden van het animatieteam hielpen een handje mee.

IMG_8729 IMG_2483

Xavi kon zich ondertussen vermaken bij een grote bak met Lego en buiten in de grote speeltuin.

IMG_8743

In de middag zijn we nog naar Hardenberg gereden, hebben daar gewoon wat rondgelopen en op een terrasje genoten van een broodje en wat te drinken.

IMG_3514

We waren op tijd weer terug bij de Sprookjescamping, want we wilden dit keer wel naar het knuffeltheater. We zijn gaan wachten bij de Buddy halte en hebben achter de Bumpie-jeep aangelopen naar de Sprokkelplaats. Hier mochten alle kinderen in de kuil gaan zitten, de kleintjes helemaal vooraan en de iets oudere kinderen daarachter. En de ouders zaten rondom, op de bankjes. Iedereen luisterde ademloos naar het avontuur, om daarna mee te dansen met de sprookjesdisco! Vooral Yuna deed enorm haar best om de pasjes mee te doen, geweldig leuk om te zien.

WP_20160611_16_57_25_Pro IMG_3500

Daarna gingen we terug naar ons huisje om pasta te koken met groene saus (spinazie met boursin en pijnboompitten), het lievelingseten van alle drie! Na het eten nog gespeeld en geknuffeld, snel onder de douche schoongespoeld en hop iedereen zijn bedje in!

WP_20160611_09_03_35_Pro IMG_2523

Dit keer waren ze toch echt wel erg moe van alle indrukken en leuke activiteiten, dus na vijf minuten was er volledige rust.

Kijk, dat begint voor papa en mama nog  veel meer op vakantie te lijken 🙂

Klik hier voor het verslag van de eerste dag op de Sprookjescamping >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …