Ik kijk en voel – baby’s eerste ontdekboek

Volgens mij zijn er een heleboel boeken waar voor op de cover ‘baby’s eerste ….boek” staat. En toch is dit boek, Ik kijk en voel, echt iets anders dan andere boeken voor de allerkleinsten!

Inhoud
Met dit stevige kartonboek vol kleurrijke voelelementen leren dreumesen en peuters spelenderwijs tellen, kleuren en vormen kennen. Op elke pagina kun je iets doen wat de zintuigen stimuleert en het kind aanmoedigt om mee te doen.

Hoe voelt het met je handen in de verf? Raak met je vingers de regendruppels aan of leg je hand op de grote hand, hoe voelt dat? Maak geluid met je vingers over de xylofoon of trommel op de drum, speel met kleurrijke vormen en wie zie je daar in het spiegeltje?

Mening
Ik gaf het al aan: dit is echt even een heel ander boek voor je kleintje. De cover alleen al: prima gebruik van kleur en zowel de letters als de ‘vingerverf-handjes’ zijn voelbaar. Ik weet niet of het op onderstaande foto duidelijk te zien is, maar ze liggen echt dik bovenop de gladde kaft.

Ik krijg van dit boek meteen zin om met kleine kinderen en vingerverf aan de slag te gaan. Los van dat de afbeeldingen aan de binnenkant aantrekkelijk zijn voor jonge kinderen, zijn ze ook een bron van inspiratie. Met name de ‘regendruppels’ zijn erg leuk!

Het boek is prima geschikt om samen met je kindje samen te bekijken. Je kindje kan voelen, en later ook het boek gebruiken om kleuren te benoemen en dingen te tellen. Maar in eerste instantie is het heerlijk om samen op de trommel te slaan of geluid te maken op de xylofoon. De kwaliteit van het boek is uitstekend, dus er kan echt gevoeld worden, ook door onhandige kleine vingertjes. Leuk, leuk leuk!

Ik kijk en voel – baby’s eerste ontdekboek – Roger Priddy, Kylie Hamley en Hannah Cockayne
Kartonboek, 12 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …

Share
Share