De patiënt – nieuwe thriller van Sebastian Fitzek

Hij schrijft gruwelijke thrillers die nog goed zijn ook, en gelukkig is hij erg productief zodat er weer een nieuwe thriller van Sebastian Fitzek verschenen is. Het boek heet De patiënt en heeft als extra tekst op de cover: “Om de waarheid te vinden, moet hij zijn verstand verliezen…“. Spannend?

Inhoud
Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verdwijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest…

De patiënt – Sebastian Fitzek
ISBN: 9789044356397 | Paperback, 352 blz | € 21.99 | The House of Books

Bespreking
Hoewel ook dit boek intrigerend was (of gaandeweg werd, moet ik eigenlijk zeggen) is het naar mijn smaak te onwaarschijnlijk. Om het verhaal kloppend te maken, is een corrupte arts en een alle regels overtredende advocate nodig en is een kindermoordenaar in een instelling waar opvallend veel vrijheid is. Verder is het weinig subtiel wanneer een eerste overnachting in een cel al meteen een grove marteling wordt….

Desondanks heb ik het boek uitgelezen. Fitzek is gewoon een prima auteur die een erg prettige schrijfstijl heeft en uiteindelijk wilde ik natuurlijk toch weten hoe het af liep. Toch was het relatief korte stuk waarin de undercover vader zijn eigen identiteit niet in de buitenwereld bevestigd krijgt, het spannendst van het hele boek.

Ik blijf fan van Fitzek, maar hoop voor de nieuwe lezers van zijn boeken dat ze niet met dit boek beginnen…

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …