Billy geeft een feestje

BillyBilly is jarig en gaat samen met Pierke op pad om al zijn vriendjes uit te nodigen. Japie, het kleine broertje van Pierke, mag mee. Maar onderweg wordt Japie gekidnapt door een oude gier…

Gelukkig eindigt het verhaal met een gezellige verkleedpartij waar iedereen met elkaar staat te dansen. Billy geeft een feestje sprankelt van de humor, is aandoenlijk en soms ook een beetje eng. De personages zijn onvergetelijk – zelfs van de gier ga je houden.

 Recensie
IMG_2416Billy geeft een feestje is een leuk prentenboek over een feestje en alles wat daarbij komt kijken als uitnodigen, verkleden, versieren en lekkere dingen maken. Maar ook over nooit uitgenodigd worden en dat dan toch eens mee maken.

FullSizeRenderIk vond de lijn van het verhaal niet de sterkste kant van het boek maar het thema is wel heel mooi en het gebaar om iemand uit te nodigen die knorrig is, niet van feestjes zegt te houden maar dat eigenlijk heel graag wil.

IMG_2415Wat in het boek juist heel goed werkt zijn de woordgrapjes, de niet voor de hand liggen voorbeelden (Wat is dat, een verkleedfeest? Dat betekent dat je als indiaan moet komen, of als broodje kaas.), grapjes met ‘drol’, (altijd prijs in de leeftijdsfase van mijn vijfjarige zoon) en een klein broertje die de woorden nog niet goed uitspreekt. Voor mijn kind ingrediënten die een boek lachwekkend kunnen maken.

De illustraties zijn kleurrijk en een beetje cartoon-achtig. Billy is als hoofdpersoon ook echt het schattigst neergezet. Een gezellig boek over feest, saamhorigheid en vriendschap.

Billy geeft een feestje – Catharina Valckx
Bekijk op bol.comHardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

FullSizeRender 2

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share