Verstop de groenten in deze feesttaart [recept]

Als Trotse Moeder moet je vaak creatief zijn om je kinderen iedere dag gezond te laten eten. Maar wanneer je dan met je kinderen uit eten gaat, staat er op een gemiddeld kindermenu friet-met-een-snack of pannenkoeken…..

Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Sligro:
Het oordeel van ouders over het huidige aanbod kindermenu’s is niet mals; zo vindt 70 procent de menu’s over het algemeen niet gezond, vindt 42 procent dat het voor de kinderen vaak te lang duurt voordat het eten wordt geserveerd en vindt 24 procent de menu’s er niet aantrekkelijk uitzien.

Sligro wil daar verandering in brengen en heeft een speciale website gemaakt met tips, informatie en recepten. Enkele van die recepten wil ik graag met jullie delen omdat deze niet alleen geschikt zijn voor restaurants, maar ook voor thuis!

Feesttaart

Nodig voor één taart:
3 plakjes Hartige Taartdeeg
1/4 broccoli
100 gram gerookte spekblokjes
50 gram kerstomaatjes
2 deciliter melk
2eieren
2 eidooiers
100 gram geraspte kaas
100 gram roomkaas
Ter garnering: sterretjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175graden. Vet de binnenkant van een mini-quichevorm in en bekleed de bodem en de zijkanten met het deeg

Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de kort. Giet af en laat zeer goed uitlekken.

Meng in een kom de melk met de eieren en de eidooiers. Voeg de spekblokjes, gehalveerde kerstomaatjes, geblancheerde broccoli en de geraspte kaas toer en schep de massa in de quichevorm. Houd enkele roosjes broccoli achter om de taart mee te garneren.

Garneer de bovenkant van de taart eventueel met deeg dat je over hebt
Plaats in de oven en bak in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Test met een prikker of de quiche gaar is, deze komt dan schoon uit de taart.

Neem uit de oven, laat even rusten, los uit de vorm en spuit er met behulp van een spuitzak met kartelmondje rozetjes van de roomkaas op. Garneer eventueel verder met roosjes broccoli, reepjes streaky bacon en kerstomaatjes.

Steek er sterretjes in en serveer de feesttaart brandend aan tafel. Succes verzekerd!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share