Vogel Vera in het Wonderbos

Vogel Vera in het Wonderbos is een prentenboek dat is geschreven en geïllustreerd door Esther van der Ham. Het boekje vertelt het verhaal van een grappig vogeltje dat op stap gaat in het wonderbos. In dit bijzondere bos komt Vera steeds voor nieuwe uitdagingen te staan die zij best een beetje spannend vindt. Op iedere pagina staat een grote tekening, een kort versje dat het verhaal vertelt en één zin in een apart kader die kinderen stimuleert tot positief denken. Achterin het boek zit een werkdeel waar kinderen van 4 jaar tot 6 jaar zelf mee aan de slag kunnen.

Recensie
De vrolijke en kleurrijke voorkant van dit boekje wekt direct de interesse van zowel mijn dochter als mijzelf. Deze straalt één en al vrolijkheid uit en we hebben dan ook zin om erin te gaan lezen. Ook de inhoud valt niet tegen. De mooie prenten en vele illustraties maken van Vogel Vera in het Wonderbos een makkelijk te lezen boekje. Wat ik leuk vindt, is dat het gelezen kan worden door verschillende leeftijdscategorieën. Waar kleine kinderen vooral geïnspireerd zullen zijn door de kleurrijke en uitbundige tekeningen, biedt het iets oudere kleuters de mogelijkheid om zelf verhalen te verzinnen, sommige tekeningen zelf in te kleuren en het werkdeel achterin, speciaal voor kinderen tussen de 4 jaar en 6 jaar, is uitdagend en stimuleert de creativiteit van zowel jongens en meisjes.

Leuk om te zien is dat mijn dochter van 3 jaar er mee weg loopt. Figuurlijk en letterlijk. Het boekje is licht en dun en ze sjouwt het mee naar opa en oma, haar buurmeisje, het kinderdagverblijf en ga zo maar door. Haar creativiteit laat ze de vrije loop en geïnspireerd door de illustraties vertelt ze iedereen die het wilt horen haar eigen verzonnen verhalen over Vogel Vera.

Al met al een bijzonder boekje dat mooie, kleurrijke prenten bezit, en zowel ouders / verzorgers als kinderen de ruimte biedt om zijn/haar eigen creativiteit optimaal te gebruiken.

Vogel Vera in het Wonderbos – Esther van der Ham
Prentenboek, paperback, 40 pagina’s, Droomvallei

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …