Een winter tuinfeest geven voor je kids!

De meeste mensen denken dat je een tuinfeest alleen op warme en zomerse dagen kunt geven. Niets is minder waar. Eigenlijk kun je het hele jaar door een tuinfeest geven alleen vragen sommige weersomstandigheden wat extra aanpassingen. Natuurlijk is een tuinfeest met windkracht 9 en flinke regen- en hagelbuien niet prettig, maar dat zijn uitzonderingen. Als het droog is en geen 10 graden onder nul dan zijn er genoeg mooie momenten in de tuin te creëren.

Een kinderfeest in de tuin
Voor kinderfeestje is de tuin een ideale locatie. Geen vijftien kinderen die constant door je huis heen rennen en op de bank springen en je hoeft ook niet bang te zijn dat het erfstuk van oma omgestoten wordt. Toch worden er vaak alleen in de zomer kinder-tuinfeestjes gegeven en dat is jammer. Een tuinfeest voor kinderen in de winter kan juist zo leuk zijn. Met een beetje voorbereiding kun je er een magische middag of avond van maken.

Voor welke leeftijd
Natuurlijk hangt het ook een beetje van de leeftijd van de kinderen af wat voor soort tuinfeest je geeft. Voor de kleintjes moet er genoeg vermaak zijn zodat ze in beweging kunnen blijven en het niet koud krijgen. Natuurlijk willen de grotere kinderen het ook niet koud hebben, maar dat kun je vaak ondervangen met een stapel dekentjes, een tuinkachel en warme kleding.

Muziek houdt iedereen warm
Een tuinfeestje met muziek kan iedereen warm houden. Het soort muziek kun je aanpassen aan de leeftijd. Voor de kleintjes kun je leuke meezing muziek opzetten en voor de grotere kinderen kun je er een heus discofeest van maken, eventueel zelfs met een dj. Informeer wel altijd even de buren dat je wat herrie in de tuin gaat maken. Natuurlijk is het ook ontzettend leuk als iemand bijvoorbeeld gitaar speelt bij een vuur in de vuurkorf. Lekker de grote zak marshmallows erbij, op stokjes rijgen en in het vuur steken terwijl iedereen geniet van de muziek. Krijg je het koud? Dan ga je gewoon even dansen.

Informeer de gasten
Het is sowieso belangrijk dat de gasten voor een wintertuinfeest goed geïnformeerd worden vooraf over de feestlocatie. Dan kunnen ze hun kleding hierop aanpassen. Extra vesten en dekentjes zijn altijd prettig als iemand het onverhoopt toch fris heeft of als ze even lekker willen chillen in de loungeset onder een dekentje.

Warme dranken en hapjes
Warme drankjes en hapjes doen het ook altijd goed op een winter tuinfeest. Kies bijvoorbeeld voor warme chocolademelk met slagroom of alcoholvrije glühwein. Een pan soep, worstjes of saté op de barbecue zijn ook erg lekker om het warm te krijgen.

Voor een warme en gezellige sfeer
In de winter wordt het altijd wat sneller donker maar met gezellige verlichting is dat geen enkel probleem. Daarbij kunnen leuke lampjes een bijzondere sfeer teweegbrengen. Ook een terrasverwarmer is een goed idee als het fris is. Elektrische heaters verbruiken wel aardig wat stroom dus misschien is het een goed idee om voorafgaand aan het feest gelijk wat energieleveranciers te vergelijken. Of je kiest voor een heater op gas. Zorg ook altijd voor de aanwezigheid van een brandblusser en een branddeken om het feestje veilig te houden.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Koude maaltijdsalade – [recept]

Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven …