Beste Koop Voor Je Kind

Beste-koop-voor-je-kindOnder het label ‘Beste Koop’ test en publiceert de consumentenbond al jaren een breed scala consumentenproducten. Van auto’s tot vaatwassers en sinds kort ook kinderproducten! In ‘Beste Koop Voor Je Kindtest de consumentenbond uiteenlopende kinderproducten en bundelde de testresultaten samen met achtergrondartikelen, recensies en enkele columns tot een makkelijk leesbare magazine.

Het magazine is bedoeld voor ‘ouders met kinderen tot 5 jaar die behoefte hebben aan betrouwbare informatie, zodat je makkelijker kunt kiezen’.
In het eerste nummer, dat eind februari verscheen, vind je onder andere een luiertest, lees je wat fabrikanten in hun kindermelk stoppen, ontdek je welke babywinkel de goedkoopste is en vind je meer informatie over luizen.

Het grote voordeel van ‘Beste Koop Voor Je Kind’ is dat het een onafhankelijk magazine is, niet gevoed door adverteerders of verkoopkanalen. En dat is goed terug te vinden in de toon van de artikelen. Deze zijn stuk voor stuk eerlijk geschreven en de auteurs durven ook hun (kritische) kanttekeningen te noemen. Dat is fijn. Ik heb eindelijk het gevoel een objectieve informatie te krijgen!

De onderwerpen in het magazine zijn goed gemixt en vullen elkaar aan. Zo lees ik eerst een artikel over ‘Bang in donker’ en vind vervolgens op de volgende pagina een lieve  nachtlampjes test. Ik vind het opvallend dat er voor ieder kind (mijn dochters zijn 1, 2,5 en 4 jaar oud) wel een passend artikel is. Een plus ten opzichte van de commerciële bladen die vak of meer inspelen op de baby/dreumes tijd of op de peuter/kleuter fase.

Ondanks deze positieve bevindingen, moet ik toch een grote Maar noemen. Want de informatie en tests zijn dan wel onafhankelijk, maar voor mij niet volledig. Zo is het artikel over babydragers gebaseerd op maar liefst 3 (niet ergonomische) BabyBjorn draagzakken, een Ergobaby en de Chicco draagzak. Waar zijn de draagdoeken en andere ergonomische dragers in dit artikel? Als moeder van 3 kinderen geeft ook de gezinsautotest mij niet voldoende informatie. De zitruimte op de achterbank wordt wel getest en ook benoemd in centimeters, maar is 1,52 cm voldoende voor 3 autozitjes of kan ik het al met 1,37 cm af?

Kortom, het magazine Beste Koop Voor Je Kind van de consumentenbond is een prettig leesbare mix van onafhankelijke tests en bruikbare achtergrondinformatie, maar blijft soms wat oppervlakkig. Wie echt alles over een product of onderwerp wil weten gebruikt dit magazine als basis en zoekt vandaar uit verder. Het magazine kost € 3,95.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Schoolpleinmoeders – lief, leed en luizen [recensie van het nieuwste boek van Meester Mark]

Verlegen buitenbeentjes en vileine roddeltantes; ouders die sidderen voor hun eerste tienminutengesprek en oude rotten …

Share
Share