In de val [recensie]

Speciaal agent Steven Thatcher heeft gezworen de seriemoordenaar die actief is in het kleine stadje waar hij woont, in te rekenen. Het onderzoek vergt al zijn tijd, maar zijn familie heeft hem ook nodig. Hij is onlangs weduwnaar geworden en hij maakt zich grote zorgen over zijn zoon Brad, op wie hij de grip verliest. Het lichtpuntje in zijn leven is Jenna, een docent van zijn zoon. Zij is mooi en bedachtzaam, en heel langzaam ontwikkelt zich een liefdesaffaire tussen de twee. Precies op het moment dat hun prille relatie lijkt te kunnen gaan werken, zet de seriemoordenaar zijn val.

Recensie
Karen Rose is beslist geen onbekende naam, sterker, ze heeft al een hele rij thrillers op haar naam staan. Ik lees behoorlijk veel, maar had tot enkele maanden geleden nog nooit een boek van Karen Rose gelezen. Tot In het donker op mijn weg kwam. Ondanks de intimiderende omvang heb ik bijzonder genoten van deze romantic suspense.

In de val is dus het tweede boek van Karen Rose dat ik gelezen heb. Rose werkt aan verschillende series, maar zowel ‘In het donker’ als In de val zijn stand alones. Op zich fijn, want ik lees best het zoveelste deel van een serie zonder gehinderd te zijn door voorkennis uit de vorige delen, uiteindelijk vind ik het altijd wel jammer de eerdere delen niet te kennen.


Ik werd al snel meegezogen in de verschillende verhaallijnen van In de val. Dat is wat mij zo aanspreekt in de boeken van Karen Rose: allemaal verschillende verhaallijnen, die op het eerste gezicht vrij los van elkaar staan, heel veel personen, die ook realistisch zijn en niet allemaal überknap of hyperslank en de nodige dingen op hun bordje hebben gekregen, de spanning die voortdurend wordt opgebouwd.

In In de val hebben we te maken met een levensgevaarlijke seriemoordenaar in Raleigh, North Carolina, die het gemunt heeft op knappe jonge meisjes met lange bruine haren. Hier hebben we gelijk de thriller en de suspense te pakken.

Ook hebben we special agent Stephen Thatcher die deze moordenaar moet opsporen. En zijn drie zoons die zonder moeder opgroeien (want overleden) en stuk voor stuk hun eigen problemen, verleden en onhebbelijkheden hebben.

Lerares scheikunde Jenna Marshall, die zich zorgen maakt over Brad, de oudste Thatcher-zoon, en na het overlijden van haar vriend Adam twee jaar geleden langzaam weer open staat voor een nieuwe liefde. Wat is eer met Brad aan de hand? Overigens gaat er ook een schokkend verhaal schuil achter zoon Nicky.


Maar In de val laat ons ook kennismaken met Neil Davies uit Seattle, politieman. Hij zit nog steeds achter een moordenaar aan, die ze drie jaar geleden vanwege een vormfout hebben moeten laten lopen en nu spoorloos verdwenen lijkt te zijn. Diens patroon lijkt ijzingwekkend veel op dat van de seriemoordenaar in Raleigh. Nog meer suspense!

Met pastoor Mike Leone, een jeugdvriend van Steven die een totaal andere weg heeft gekozen van Steven en de beide meisjes kent die in het begin van In de val  zijn verdwenen. Heeft dat iets te betekenen?


En met Rudy Lutz, de verwende zoon van de steenrijke en daardoor machtige Victor Lutz. Die omdat Jenna weigert hem hogere cijfers te geven niet opgesteld mag worden in het football-team en daarom haar nu het leven zuur maakt. Haar spullen vernielt, of eigenlijk laat vernielen door zijn vriendjes …

En Helen, de tante van Steven, speelt een belangrijke rol in In de val. Zij is bij Steven ingetrokken toen zijn vrouw is overleden om voor de drie zoons te zorgen. En voortdurend probeert ze Steven aan een leuke vrouw te koppelen, zodat zij zelf ook weer verder kan met haar eigen leven.


Natuurlijk lijkt er iets te gaan ontstaan tussen Steven en Jenna, al gaat dat ook niet over een leien dakje. Daar hebben we dan ook de romance, die van tijd tot tot vrij zinderend is.
Maar de belangrijkste vraag is toch, wie ontvoert en vermoordt deze jonge meisjes …?

Ik heb weer heel wat uurtjes met In de val op de bank doorgebracht. Wat een heerlijk boek! Absoluut weer een aanrader. Ik laat me niet meer intimideren door de indrukwekkende omvang van de boeken van Karen Rose, in combinatie met nogal kleine letters op grote bladzijden, maar laat me binnenkort graag weer onderdompelen in een van haar thrillers (de volgende staat al klaar op mijn ereader)!!

Hier kan je het eerste hoofdstuk van In de val lezen.

In de val – Karen Rose
Thriller, paperback, 480 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel ‘In de val’ hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

X manieren om te sterven [bespreking]

Eindelijk…. het vervolg op Motief X. Heerlijk, weer een lekker dik boek van meer dan …