Babyuitzet voor twee

De eerste 12 weken zijn voorbij. Twee mooie kleintjes gezien bij de termijn echo. Nou nog het besef dat het echt is. Het is zo onwerkelijk. Mijn lichaam vertelt me inmiddels dat ik zwanger ben. Alle bekende kwaaltjes zijn weer aanwezig. Alleen tussen mijn oren kan ik eigenlijk nog niet geloven dat ik zwanger ben, laat staan van 2.

Na nog een paar dagen heen en weer geslingerd te worden tussen de 3 B’s (Beduusd, Blij en Bang) besluit ik om mij eens op praktische zaken te richten. Ik wil mobiel zijn als de tweeling er is. Mijn jongste zal dan ongeveer anderhalf zijn. Hij lijkt sterk op zijn oudere broers, dus verwacht ik niet dat hij naast mij blijft staan en lopen als we op pad gaan. Een nieuwe kinderwagen is waar ik naar op zoek ga. Maar dan wel eentje waar 2 maxi cosi’s op kunnen en tevens eentje binnen een leuk budget wil ik mijn wederhelft over halen. Dat blijkt een hele opgaaf te zijn.

Als manlief zegt dat we wel naar een bekend babywarenhuis gaan, laat ik hem alle tweelingwagens zien die ik op het internet heb bekeken. We zijn allebei niet tevreden. Een andere babywinkel heeft een andere tweelingwagen staan weet ik, onder luid protest van de 2 oudste gaan we erheen. Zo gebeurt het dat we net voor sluitingstijd de tweelingkinderwagen kopen die we allebei willen. Een showroommodel met alles erop en eraan, dus die kan gelijk mee. Onverwachts hebben we onze eerste aankoop voor onze twee kleintjes gedaan.

Een week later heb ik mijn zinnen gezet op 2 maxi cosi’s. Het enige nog noodzakelijke. De overige babyuitzet is nog in huis of krijgen we. Op internet kom ik er niet uit, dus haal ik mijn man over om wederom naar de babywinkel te gaan. Er is ruime keuze in veilige autostoelen. Misschien is het mijn besluiteloosheid of het feit dat 2 dubbel zo duur is als 1, maar ik kom er niet uit. De beslissing laat ik over aan de papa. Dat babyshoppen voor een tweeling is nog zo makkelijk niet.

Share

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Overstap naar volgende autostoel maken

Gewone autogordels zijn niet veilig voor kinderen onder de 135 centimeter. Tot deze lengte is …

Share
Share