Heksen van Fantasia: De heks van vuur en vlam

Screenshot 2014-03-21 at 18.29.51In het vervolg op de serie Prinsessen van Fantasia, krijgen de prinsessen te maken met een nieuwe, onverschrokken vijand: de Grauwe Heksen. Deze vroegere bondgenoten van de Oude Koning doen er alles aan om de prinsessen het leven zuur te maken met hun Kleurloze Magie.

Na de eerste aanval van de Heks van Eb en Vloed, is het nu de beurt aan Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam. De vijf prinsessen krijgen te maken met een gruwelijke, licht ontvlambare tegenstander, die ook nog eens een vrijwel onoverwinnelijk leger heeft meegenomen … Een allesvernietigende vuurzee van Pyrea bedreigt het Weelderige Woud. Het is aan Yara, de jongste van alle prinsessen, om de confrontatie aan te gaan met deze heks die het vuur in haar macht heeft.

Recensie:
“Cool! De heks van vuur en vlam!” Dat is het eerste wat mijn dochter roept wanneer ze dit boek ziet. Ik weet dat de boeken van Thea en Geronimo Stilton geliefd zijn, maar ik wist niet dat ze van het bestaan van dit boek af wist. Al snel wordt mij duidelijk dat ze het leesboek kent van de televisie; het promo filmpje van dit boek heeft ze al zo vaak voorbij zien komen.

heks van vuur en vlam detailDirect pakt ze het boek en begint te bladeren en te lezen. Hoewel het boek bedoeld is voor kinderen vanaf tien jaar, begint ze fanatiek te lezen. Sommige namen of woorden zijn lastig, maar het verhaal wordt goedgekeurd. Spannend, maar niet eng… krijg ik te horen van mijn dame.

Nadat mijn meisje eerst wat heeft voorgelezen, ga ik – als zij op bed ligt – zelf maar eens verder met lezen. De Heks van Vuur en Vlam is zeker spannend en leest makkelijk weg. Het duurt niet lang of ik zit midden in het verhaal en dan blijkt al snel dat het boek wegleggen lastig is.

Screenshot 2014-03-21 at 18.30.24Diamanta vind een paar lapjes stof met gaten er in… Er staan letters op, maar door de gaten is de boodschap niet te lezen. Als ze dan ook nog ontdekt dat de Fleurige Poelen opeens niet meer kleurrijk zijn, maar donkergrijs dan weet ze zeker: er is iets heel vreemds aan de hand! Samen met Rubin besluit Diamanta naar haar ouders te gaan om hulp te vragen. Want al weten ze nog niet wat er precies aan de hand is, één ding is zeker: dit kunnen ze niet alleen! Al snel wordt duidelijk dat Pyrea – de heks van vuur en vlam – achter de vreemde gebeurtenissen zit.

De Grauwe Heksen willen het Grote Rijk veroveren en ditmaal is het aan Pyrea om de aanval in te zetten. Ze stuurt de serpentdraken naar het Rijk van het Eeuwige IJs en ze is vastbesloten niets over te laten van Yara’s prachtige woud. Als het aan Pyrea ligt, gaat het woud geheel in vlammen op. Zal het de prinsessen en hun ouders lukken om Pyrea te stoppen?

de heks van vuur en vlamDe heks van vuur en vlam is het tweede deel uit de serie Heksen van Fantasia. Natuurlijk is het leuk als je deel één (De heks van Eb en Vloed) hebt gelezen, maar noodzakelijk is het niet. Het boek begint met een terugblik waarin kort wordt verteld wat er is gebeurd in het vorige deel. Tevens worden alle personages uit het boek voorin al getoond, inclusief wat basisinformatie over de personages. Wanneer je dit leest ben je helemaal voorbereid op wat komen gaat!

Leuke toevoeging van het boek: de omslag heeft een extraatje in zich. Wanneer je de binnenkant van het omslag bekijkt, zie je dat dit een mooie poster is van Pyrea.

De heks van vuur en vlam – Thea Stilton
Leesboek kinderen vanaf 10 jaar, 288 pagina´s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Onrust op de manege – een avontuur van de Thea Sisters op Topford [recensie]

De Thea Sisters ontmoeten tijdens een uitstapje op Walviseiland een stel paardenfokkers met een eigen …

Share
Share