Een Zusje

Een jaar of 10 zal ik geweest zijn toen ik mijn ouders smeekte om een zusje.  Het mocht niet baten. Ik ben de jongste van 3.

Mijn dochter had ongeveer dezelfde leeftijd toen ik zwanger was van nummer 4 en na twee broertjes te hebben gekregen wilde ook zij heel graag een zusje. Ik kreeg een zoon. Toen ik zwanger bleek te zijn van een tweeling hoopte ze dat op minimaal 1 meisje. Ze kreeg er twee broers bij. Sinds de tweeling geboren is, heb ik geen ambities meer om nog een kindje te maken. Dus een zusje zit er voor mijn dochter niet in.

Afgelopen zomer overlijdt het een na het andere huisdier. Het konijn wordt vijf jaar, de kat vijftien en een half en de hamster nog geen jaar. Toen de beestenboel nog vol van leven was riep ik heel hard dat er geen dier meer in mijn huis zou komen. Nu alles dood is vind ik het maar stil in huis. De poes mis ik nog het meest, de oudste kinderen groeide met haar op.

We besluiten om toch weer een huisdier te nemen. Als eerste ga ik met mijn dochter de hort op,  wij halen een nieuwe hamster. Daarna stuur ik papa met onze oudste zoon op pad, zij komen thuis met een ontzettend lieve kitten We noemen haar: Zusje!

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Top tips voor het kiezen van juiste dierenvoeding

Als moeder wil je het beste voor je kind, maar natuurlijk ook voor je huisdier. …