Grootste Kabelbaan van Nederland

Sinds 17 april 2011 is de grootste kabelbaan van Nederland geopend. Deze kabelbaan heeft maar liefst 42 gondels en heeft een lengte van 1.1km lang . Tevens is deze kabelbaan ook de hoogste kabelbaan van Nederland; het is maar liefst 30m hoog! Reden voor opening van deze kabelbaan is de Floriade 2012 te Venlo, welke van 5 April 2012 t/m 7 Oktober 2012 gehouden word. Door de opening van de kabelbaan, worden mensen in staat gesteld om van bovenaf  de werkzaamheden en aanleg van de Floriade te kunnen bekijken.

Tot Oktober 2011 is de kabelbaan geopend. Hierna zal de kabelbaan tot de Floriade 2012 gesloten worden. Dat wil zeggen dat de kabelbaan tijdens de Floriade weer geopend wordt. Als de Floriade 2012 is afgelopen, gaat de kabelbaan zeer waarschijnlijk naar Oostenrijk. Dus wie een ritje wil maken in een bijzondere kabelbaan in Nederland, moet nu zijn kans grijpen.

Preview Center
Hier is een expositie over de aanleg van het Floriadeterrein en zie je wat er straks allemaal te zien en te doen is tijdens de Wereld Tuinbouw Expo. Deze is gelijktijdig open met de kabelbaan.

Openingstijden en prijzen
De Kabelbaan en Preview Center is donderdag t/m zondag geopend. Op donderdag en vrijdag van 11.00 – 18.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Kinderen van 0 jaar t/m 3 jaar zijn gratis. Kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar kosten € 3,- per kind. Vanaf 13 jaar is de toegang € 6,- per persoon.

Floriade 2012
Wat is Floriade 2012? Floriade is een park, bestaande uit 5 werelden, themavelden die door bos met elkaar zijn verbonden. Hier zie, voel en beleef je de natuur op steeds andere manieren. Tientallen landen doen mee met de Floriade. Zo maak je kennis met verschillende culturen, gebruiken en rituelen. Er is dagelijks een cultureel programma met o.a. dans, muziek, theater en beeldende kunst.

Floriade Kids
Floriade vind kinderen erg belangrijk. Zij hebben de toekomst van de natuur in handen, dus willen ze kinderen zoveel mogelijk betrekken bij de Floriade. Daarom is de site Florade Kids opgericht. Hier kunnen kinderen wegwijs worden over de Floriade en de natuur. Scholen kunnen zelf een lesprogramma krijgen met boekjes en posters over de natuur.
De Floriade is juist ook voor kinderen erg leerzaam en leuk. Op een interactieve en educatieve manier kunnen kinderen hier veel leren over de tuinbouw en natuur. Uiteraard is er rekening mee gehouden, dat kinderen het liefste zelf dingen willen doen en uitproberen. Hier is dan ook alle gelegenheid voor.

Lees meer:
Kinderspeeltuin Sybrandy’s is echt leuk
Speelbos de Zevensprong

Op stap in lente en zomer

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Kleine meisjes worden groot [blog]

Het is iets waar elke ouder mee te maken krijgt; een dag die onherroepelijk komt. …

Share
Share