Moeder worden voor je 25ste

Jong moeder worden was vroeger heel gewoon, tegenwoordig is het een uitzondering. Vrouwen van nu kiezen voor een carrière en willen genieten van hun vrijheid voordat er eventueel kinderen komen. Maar terwijl de ene jonge vrouw het kinderen krijgen zo lang mogelijk uitstelt, kan de andere er toch bewust voor kiezen om moeder te worden. Of kiest zij er na een ongeplande zwangerschap voor om deze nieuwe uitdaging in haar leven aan te gaan.

In Moeder worden voor je 25ste beschrijft Annet Heijerman de ervaringen van jonge moeders. Aan bod komen vragen als: Hoe is het om jong zwanger te zijn en moeder te worden? Veranderen de relaties met je partner, ouders en vrienden? Hoe ga je om met reacties op je leeftijd?
Al lezende zul je ontdekken dat jong kinderen krijgen veel voordelen met zich meebrengt. Door de vele eerlijke uitspraken van vrouwen die op jonge leeftijd moeder werden, is dit boek een bron van herkenning voor (aanstaande) jonge moeders.

Annet Heijerman (1973) is psycholoog en tekstschrijver. Ze kreeg zelf op jonge leeftijd twee kinderen.

Recensie
Moeder worden voor je 25ste was iets wat ik zelf lange tijd voor ogen had. Het leek me heerlijk, maar dan moet de situatie er wel naar zijn. Zonder een stabiele relatie wilde ik niet aan dit avontuur beginnen. Uiteindelijk werd ik op mijn dertigste moeder. Grappig genoeg kreeg ik nog vaak te horen dat ik jong moeder was geworden, terwijl dat in mijn ogen niet zo was.

Juist omdat ik altijd jong moeder wilde worden vind ik het leuk om dit boek te lezen. Ik kan mij zeker voorstellen dat het een bron van herkenning is voor de jonge mama’s (in spé). Juist de voordelen van de leeftijd worden hier naar voren gebracht, want de nadelen horen deze vrouwen toch al genoeg. Jonge moeders hebben minder last van een generatiekloof, simpelweg omdat het leeftijdsverschil niet zo groot is. Ze staan zelf nog midden in het leven en zijn nog niet aan de overgang toe als hun kind aan het puberen slaat. Rennen, ravotten, voetballen en wellicht samen in het klimrek of zelfs in de boom klimmen; het gaat net wat makkelijker als je nog wat leniger en energieker bent.

Door de ervaringsverhalen van andere jonge moeders is moeder worden voor je 25ste een heerlijk boek om te lezen. Het is geen algemeen boek, maar richt zich specifiek op een doelgroep die steeds zeldzamer wordt. Daardoor veranderen zwangerschapsboeken en boeken met ervaringsverhalen langzamerhand ook. Ze richtten zich steeds meer op de wat oudere moeder. Dat maakt dat dit boek ook echt een verademing zal zijn voor de jonge mama. Natuurlijk leuk om zelf aan te schaffen tijdens je zwangerschap of in de periode erna, maar vooral ook een echt leuk cadeau om aan een jonge moeder te geven!

Moeder worden voor je 25ste – Annet Heijerman
Opvoeding & Verzorging, paperback, 156 pagina’s, Uitgeverij Boekenbent
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Bruggen

“De bruggenbouwer” door Markus Zusak

  Ik ben van mening dat je goede boeken van goede schrijver herkent aan hun …