Zwangerschapsverlof? 5 tips om te doen!

Je bent 34 of 36 weken zwanger en het is zover; je krijgt zwangerschapsverlof. Misschien heb jij een lichamelijk zware baan en kijk je er enorm naar uit. Of had je eigenlijk ook nog prima even door kunnen werken? Hoe dan ook; je collega’s zwaaien je uit en je ziet je over 4 maanden weer terug. Wat ga jij doen met je tijd? Heb je nog wat energie over, dan heb ik een paar leuke tips voor je.

Tip 1: Ga gezellig lunchen
Je (schoon-) vader, moeder, je broer, zus, vriend, vriendin, het maakt eigenlijk niet uit. Bel ze op en ga gezellig samen ergens lunchen. Als de baby straks geboren is zul je (even) minder tijd voor ze hebben. Maak daarom nu gebruik van de tijd die jullie hebben en klets gezellig bij.

Tip 2: Maak een fotoalbum
Herken je dat? Je bent op vakantie geweest en je hebt je hele telefoon vol staan met de meest fantastische foto’s. Behalve de mooiste op Facebook zetten heb je er vervolgens niets meer mee gedaan. Hoe leuk is het dan om een mooi vakantiealbum te maken van deze foto’s?

Het is hartstikke leuk om een paar van deze albums in de kast te hebben en te laten zien als er bezoek is. Zo bekijk je ze zelf ook wat vaker dan wanneer ze alleen op je telefoon staan. Er zijn tegenwoordig verschillende websites waar je heel eenvoudig een album in elkaar draait en laat afdrukken. Mooi de tijd voor dit klusje nu!

Tip 3: Opruimen
Als je extreme nesteldrang hebt, dan heb je dit waarschijnlijk allang gedaan. Toch is het echt een aanrader voor zij die het nog niet gedaan hebben. Zorg dat je huis aan kant is. Natuurlijk is de babykamer het meest belangrijk maar het is ook wel prettig als de kraamhulp straks een beetje uit de voeten kan in de rest van het huis. (En dat jij je nergens voor hoeft te schamen).

Tip 4: Administratie
Van die stapeltjes die blijven liggen omdat je er geen tijd voor hebt. Nu is het moment! Ruim je administratie op, orden je financiën. Koop een administratiemap voor de baby zodat ook alle belangrijke papieren van hem/haar opgeruimd kunnen worden.

Kijk ook kritisch naar je energierekening, die gaat veranderen met een extra mensje in huis. Denk aan extra badderen, verwarming extra aan voor een behaaglijke babykamer maar vooral was. Heel veel was. Wil jij niet meer betalen voor energie ondanks dit hogere verbruik? Door online energie vergelijken vind je eenvoudig een goedkoop energiecontract. Energieleveranciers bieden op zo’n vergelijkingssite de laagste tarieven aan. Overstappen van leverancier is binnen 10 minuten geregeld en je bespaart er veel geld mee. Dat kun je mooi opzij zetten voor je kleintje.

Tip 5: Rust!
De laatste maar misschien wel de belangrijkste tip: pak je rust. Ook op de dagen dat je nog een heleboel leuke dingen kunt doen, zorg wel dat je het doseert. Goed uitgerust de tijd ingaan die gaat komen is heel prettig. Dus pak die middagslaapjes zonder schuldgevoel. Het is nu (nog even) jouw tijd. Oké, als je al een, of meer, kindjes hebt is dit wat lastiger maar probeer waar mogelijk, niet teveel te doen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Einde aan te kort zwangerschapsverlof voor moeders van couveusekinderen

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen viert een bescheiden feestje. Dankzij een wet die op …

Share
Share