Jij en ik – Jojo Moyes [recensie]

In de novelles “Jij en ik’, “Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…

Recensie
Nell staat op het punt om de trein naar Parijs te nemen.
Zelf is ze totaal niet ondernemend, ze gaat ook samen met haar man.
Die laat via een SMS weten dat hij niet meegaat. Dan durft ze toch de beslissing te nemen om alleen te gaan. Als een schuw vogeltje weliswaar.
Hoe het haar in Parijs vergaat, en welke gevolgen dat voor haar liefdesleven heeft, mag je zelf lezen…..

 

Jij en ik is een heerlijk formaat hoek. Eentje die je gemakkelijk mee kunt nemen om onderweg in de bus, trein , of wachtkamer uit je tas te nemen en lekker te gaan lezen. Door de mooie strik is het ook een boek wat heel geschikt is om cadeau te doen!

 

Het zijn korte verhalen, die allemaal met de liefde te maken hebben.
Een onderwerp waarmee de schrijfster alle kanten mee op kan en dat ook doet.
Sommige verhalen spelen zich in Parijs af, maar het had ook elders kunnen zijn.
Kortom ontspanning en mee(de) leven is wat het boek met me deed.

Jij en ik – Jojo Moyes
Hardcover, met strik, 384 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Adrie Frijters

adrie.frijters@gmail.com'
Behalve Trotse Moeders ben ik ook de Trotse oma van zeven prachtige kleinkinderen. Op Trotse Moeders zal ik regelmatig recepten plaatsen. Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel, dus er komen recepten met èn zonder vlees, wel altijd gezond en lekker!

Check Also

Aan de oever van de Seine [recensie]

De jonge lady Helen* probeert te herstellen van een gebroken hart én een ernstige ziekte. …