Groen

Gust is gek op groen.

Groen, daar is Gust gek op.

“Gust, je bent een groene kool,”

Plaagt zijn zus. “Je bent een schimmel,

Je bent mos, je bent een smerige kever.”

“Nee,” zegt Gust, “dat ben ik niet.”

Maar wat is hij dan wel?

Recensie
Een vierkant boek met vooral veel groene prenten. Gust is ene vrolijke jongen die dol op de kleur groen is. Zijn zus vindt het maar vreemd en het verhaal geeft duidelijk een voorbeeld van het gekibbel tussen een broer en zus. Wat dat betreft zal het verhaal heel herkenbaar zijn voor veel kinderen. Vooral de zus van Gust maakt zich veel schuldig aan het gekibbel en bedenkt van alles wat haar broer kan zijn. Er worden heel wat groene dingen opgenoemd en al snel zal je kind mee gaan doen om te raden wat Gust dan wel is en ook met groene dingen op de proppen komen.

De prenten zijn op humoristische wijze vormgegeven, waardoor kinderen het al snel een leuk boek zullen vinden om in te kijken. Het einde is nogal verrassend en dan niet alleen voor de kinderen. Persoonlijk heeft het mij iets te veel verrast en had ik liever dat de laatste pagina weg was gelaten… Hap slik weg… Vooral de prent erbij vind ik iets te veel van het goede voor kinderen vanaf drie jaar.

Groen – Mark Sperring
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Fien en Milo aan zee
Het vervelende varken

Lucas, het komt dik in orde

 


Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share