Einde aan te kort zwangerschapsverlof voor moeders van couveusekinderen

Screenshot 2014-12-16 at 15.30.34De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen viert een bescheiden feestje. Dankzij een wet die op 16 december 2014 in de Eerste Kamer is aangenomen kunnen moeders van te vroeg geboren kinderen na thuiskomst uit het ziekenhuis net zo lang bij hun kind zijn als wanneer het op tijd geboren zou zijn.

De wet maakt een einde aan de veel voorkomende situatie dat moeders alweer (bijna) aan het werk moesten als hun baby uit het ziekenhuis werd ontslagen. Tot nu toe kwam zelfs voor dat moeders van extreem te vroeg geboren kinderen weer op hun werk moesten verschijnen terwijl hun kind nog in het ziekenhuis lag.

Vanaf 1 januari 2015 houden moeders waarvan na deze datum het zwangerschapsverlof ingaat en waarvan het kind bij de geboorte moet worden opgenomen, recht op 10 weken zwangerschapsverlof. Dit verlof gaat in zodra de baby thuis komt.

Newborn baby boy covered in vertix inside incubator

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zwangerschapsverlof? 5 tips om te doen!

Je bent 34 of 36 weken zwanger en het is zover; je krijgt zwangerschapsverlof. Misschien …