Disney – mijn eerste woordjes

Disney en kinderen, het lijkt een combinatie die vanzelfsprekend is. En nu is er, volgens mij voor het eerst, een “eerste woordjes boek” van Disney!

Inhoud
Kijk- en zoekboek met de leukste Disney-figuren om spelenderwijs de eerste woordjes te leren.

Picknick samen met Sneeuwwitje en de zeven dwergen, help de helden van Toy Story op de boerderij, voetbal in het park met Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy en duik met Ariël in de zee. 

Met dit grote kijk- en zoekboek kunnen baby’s en peuters spelenderwijs hun eerste woordjes leren en kennismaken met de leukste Disneyfiguren. Op de kleurrijke platen boordevol vrolijke illustraties met korte verhalen en zoekopdrachten ontdek je telkens weer iets nieuws.

Mening
Het is -uiteraard-  een prachtig boek. Herkenbaar, ingedeeld in thema’s (Rapunzel, Aladdin etc) maar ook in kleur (en sfeer). Het is niet alleen een kijkboek, maar ook een zoekboek. Er staan plaatjes met namen aan beide zijkanten, die prima terug te vinden zijn door de kinderen, maar je kunt natuurlijk ook eenvoudig zelf met je kind gaan zoeken (“zie jij de dwergen van Sneeuwwitje?”), aanwijzen, benoemen en tellen.

Veel mogelijkheden dus, met dit mooie boek, maar een “eerste woordjes – boek” zou ik het niet willen noemen. Los van alle namen van de diverse Disney personages, zitten er een boek woorden in die in een ‘eerste woordenschat’ niet voorkomen zoals sambaballen en schorpioenvis

Natuurlijk, er zijn ook korte woorden die in het dagelijks leven voorkomen zoals bal en trein, maar over het algemeen zijn de woorden behoorlijk ingewikkeld voor een kindje wat net leert praten. De plaatjes zijn voor die leeftijd wel erg leuk en wanneer het kindje wat ouder is, zal het ongetwijfeld de woordenschat kunnen uitbouwen door dit boek.

Mijn eerste woordjes – Disney
Kartonboek, 16 pagina’s, uitgeverij Witte Leeuw
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Papa – Jimmy Fallon

Jimmy Fallon is een bekende komiek, en dat hij humor heeft blijft wel uit het …

Share
Share