Voor altijd

cover voor altijdStraalverliefd zijn en iemand volledig kunnen vertrouwen, dat is wat Luna zoekt in een relatie. Het lijkt erop dat ze dat gevonden heeft bij Nicolai. Haar ouders en haar kleine broertje kunnen het meteen goed met hem vinden en zelfs haar beste vriendin Quinty wil Nicolai het voordeel van de twijfel geven. Luna zou voor altijd van hem kunnen houden, maar waarom is haar oudste broer ervan overtuigd dat haar vriend niet te vertrouwen is?

Recensie
Voor altijd begint met een proloog waarin een lichaam wordt begraven door twee mensen. Wie, wat en waarom wordt (gelukkig) niet duidelijk, eigenlijk pas tegen het einde van het boek blijkt wat er aan de hand is. Maar je zit wel gelijk lekker in het verhaal.

IMG_2250
Voor altijd is vooral het verhaal van Luna, die verliefd is op Nicolai. Een knappe, wat mysterieuze, jongen, die al wat ouder is dan Luna. Rick, de oudere broer van Luna, vertrouwt Nicolai niet helemaal. En ook Quinty, een van Luna’s vriendinnen, heeft zo haar twijfels bij de relatie tussen Nicolai. Eerlijk is eerlijk, er gebeuren ook best wat dingen die die twijfels bevestigen. Desondanks blijft Luna geloven in Nicolai.

Ieder hoofdstuk wordt geschreven vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen. Dit zijn vooral Luna, Quinty en Nicolai, maar bijvoorbeeld ook de moeder van Nicolai.

IMG_2251
Voor altijd wordt aangekondigd als een young adult-thriller. Het is vooral een psychologische thriller, waarin veel gespeeld wordt met het wekken van suggesties en waarin je geregeld op het verkeerde been gezet wordt. Knap vind ik hoe Susanne Koster enerzijds Nicolai verdacht neerzet, maar tegelijkertijd veel sympathie voor hem weet op te wekken.

Het verhaal zit wel goed in elkaar. Er zijn verschillende thema’s, die goed samenkomen. Zo wordt het thema gezin en familie van verschillende kanten belicht. Enerzijds heb je het hechte gezin met twee werkende ouders, waarbinnen de twee oudste kinderen verantwoordelijkheid voor hun veel jongere broertje op zich hebben genomen. Anderzijds is er het gezin waarvan de man zijn vrouw en zoon ernstig mishandelt. Met alle ontwrichtende gevolgen van dien.

IMG_2252

En toch ben ik persoonlijk niet stuk van Voor altijd. Ik vind het boek teveel geschreven als een vrijblijvend boekje voor jonge meisjes. Ik vind de schrijfstijl niet mooi, wat te simpel denk ik. En ik verwacht bij een thriller toch meer spanning. Voor altijd is een prima verhaal, maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog gespannen waren. Ik heb de afgelopen jaren toch wat betere young adult thrillers gelezen.

Overigens biedt Voor altijd nog enige goede nazorg, Op de laatste pagina is aangegeven waar je meer informatie kunt vinden over adolescenten(straf)recht.

Voor altijd – Susanne Koster
Bekijk op bol.comYoung adult, paperback, 179 pagina’s, AquaZZ
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2254 IMG_2253

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share