WINDJE…Een avontuur van Olifant Jan [recensie]

Het is ochtend en Olifant Jan knijpt zijn billen dicht.
Hij moet stokstijf blijven staan.
En vooral geen windje laten gaan!
Want een olifantenwind kan héél gevaarlijk zijn.
En dus houdt Jan zich in,
en houdt zich,
tot het echt niet meer gaat
en dan…

Recensie
Om maar meteen te beginnen…wat een geweldig boek is Windje!!

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis is, maar ik zit thuis in de fase van poep, plas, scheten, enz.. De meiden (zijn nu 3 en 5 jaar oud) vinden dit dus allemaal reuze interessant. Hier wordt altijd enorm om gelachen.

Toen ik dit boek onder ogen kreeg, heeft de illustratie ervan mij zelf het meest aangetrokken. Toen ik daarna las over titel, was ik helemaal benieuwd. De meiden idem dito.

Om maar eerst te beginnen met de illustraties, deze zijn erg leuk en vrolijk getekend, in mooie kleuren en lieve afbeeldingen van de dieren in het boek. Het krijgt hiermee meteen je positieve aandacht.

Vervolgens is de tekst op een makkelijke manier geschreven, waarbij er een fijn verhaallijn in zit. Dit leest goed voor bij de kinderen. Het gaat over een olifant die een scheet moet laten. Hier is hij echter bang voor omdat hij denkt dat er dan allerlei vervelende dingen gaan gebeuren. Misschien zelfs wel het einde van de wereld.

Wat ik zelf erg leuk vind van dit boek, is de boodschap erin. Of dit bewust of onbewust is gedaan, dat weet ik niet. Maar wat je eruit kan halen is dat je je soms erg druk kan maken om iets en allerlei scenario’s in je hoofd kan hebben… En wat blijkt, het valt allemaal mee!!!

WINDJE…Een avontuur van Olifant Jan – Laurie Cohen en Nicolas Gouny
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share