(On)houdbare datum [blog]

Heeft U dat ook wel eens? Nou ik regelmatig. Ik doe de boodschappen en wil bij de artikelen weten tot wanneer het houdbaar is. Dat vind ik wel belangrijk. En, daar sta je dan weer te zoeken naar de datum.

Bij sommige artikelen staat het op de rand van de dop, of onderaan op de bodem, of aan de achterkant waar je de opening zit. Soms blijf ik draaien of keren totdat ik het gevonden heb. Heel vaak staat er op het etiket een verwijzing naar de plaats waarop de datum te vinden is. “Kan daar dan niet meteen de houdbaarheidsdatum op?”denk ik vaak.

[Foto voedselverpakkingen – houdbaarheidsdatum: Shutterstock]

Kortom, er is geen systeem in dit geval. Het lijkt alsof de fabrikant wil zeggen:”zoek het maar uit, mijn belang ligt bij de verkoop!” Nou kan ik me dat ook niet helemaal voorstellen natuurlijk. Dus ben ik gaan zoeken waar de plaatsbepaling van de datum op gestoeld is.

En, dat is op het volgende; De datum moet op een plaats zitten, waarop hij te zien blijft. Een etiket kan losgaan bv en weg is de datum. Die kans is veel minder als het op de dop staat, of onderaan het blikje.

Daarbij blijft voor mij wel de vraag, waar de logica in dit geval zit bij een tube. Daar staat de datum vaak onderaan de tube, maar bij gebruik wordt die uit praktische en zuinigheidsoverwegingen vanaf onder opgerold. Er zijn zelfs apparaatjes in de handel om je daarbij te helpen!!!!

Dus, voor mij is: ”Hoezo op een plek die zichtbaar moet blijven ?
Misschien weet U het?

[Foto Header; boodschappen doen – Shutterstock]

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.