Mama baby yoga

Moeder worden is een grote verandering in je leven. De mama baby yogalessen helpen je om op een ontspannen manier te verbinden met je baby. Bovendien geeft het je kracht en zelfvertrouwen, zodat je voldoende energie hebt om te genieten van je nieuwe rol.

Ik ben met de mama baby yogalessen begonnen na de geboorte van mijn dochter vanuit mijn behoefte om een plek te creëren waar het hart en de vrouwelijke intuïtie alle ruimte krijgen. Want als kersverse moeder krijg je allerlei goed bedoelde adviezen. Het is belangrijk om tijd te nemen om naar jouw moedergevoel en instincten te luisteren, zodat je jouw weg kan kiezen, die bij jou en je baby past.

De lessen duren een uur en zijn een combinatie van yoga, zang, dans, meditatie en massage. De les wordt afgesloten met een ‘sharing circle’, waarbij de moeders (en of vaders) hun ervaringen delen en je van elkaar leert en steun vindt.

De lessen zijn gericht op baby’s vanaf 40 dagen totdat ze gaan kruipen. Daarna is het mogelijk om door te stromen naar een mama dreumes yogales.

Wat leer je zoal tijdens de mama baby yogalessen?

  • Specifieke oefeningen die ondersteuning geven bij de darmkrampjes.
  • Massagetechnieken die je kindje rust geven.
  • Oefeningen voor de moeder die het herstel na de bevalling bespoedigen.
  • Leer kijken en luisteren naar je baby’s behoeften.
  • Helende en rustgevende klanken die je kan zingen voor het slapen gaan.

Daarnaast is het ook een plek waar je met je vragen terecht kan en wellicht een nieuw inzicht krijgt over de volgende onderwerpen:

  • Hoe communiceer je met je baby?
  • Het samen slapen
  • Borstvoeding – en als ze iets groter zijn vaste voeding
  • De voordelen van je baby dragen

Het belangrijkste doel van de lessen is dat je samen met je baby en de andere moeders de yoga doet, in contact met elkaar. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga, ook niet lenig te zijn. Kom met een open mind en hart en laat jezelf verrassen door wat je allemaal kunt leren van je baby. De lessen helpen je baby om in contact te komen met hun eigen lichaam en als de moeder relaxt is, dan is de baby dat ook.

Ga voor meer informatie en het actuele overzicht van de lessen naar www.investinyoga.nl.

Deze gastblog is geschreven door Mirelle van den Anker, yoga docente

Lees ook:
Yoga voor je schoolgaande kind
Yoga voor peuters
Kind in balans

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

DADOE: mama is de liefste

Oké, het is geen Vaderdagtip 😉 Maar wel leuk om in huis te halen. Bijzonder …

Share
Share