Doktor Proktors Teletijdtobbe [DVD-recensie]

De maffe uitvinder Dr. Proktor heeft last van liefdesverdriet. Het ziet ernaar uit dat zijn geliefde Juliette gaat trouwen met de irritante Claude Cliché. Om dat te voorkomen, is de dokter teruggereisd in de tijd. Maar hij is onderweg ergens vast komen te zitten. En nu zullen zijn helpertjes Lisa en Nilly de Teletijdtobbe moeten nemen om hem terug te halen. Het wordt een tijdreis vol verrassingen. De vrienden ontmoeten Napoleon en ontkomen maar net aan de guillotine tijdens de Franse Revolutie. Ook maken ze kennis met Jeanne d’Arc, die wegens hekserij op de brandstapel aan haar einde kwam. Tenminste, dat heeft iedereen altijd gedacht…

Recensie

Ik ben dol op de boeken over Doktor Proktor, geschreven door Jo Nesbø. Ik heb het eerste boek wel drie keer voorgelezen volgens mij en was dan ook erg blij met de verfilming daarvan. Nu is ook het tweede boek verfilmd. Hierbij was ik vooral benieuwd naar hoe ze de uitstapjes naar het verleden zouden verfilmen…

Ik moet zeggen: het is creatief gedaan! De film volgt het boek, vanaf de geheime boodschap onder de postzegel, tot de bezoekjes in het verleden aan belangrijke gebeurtenissen in de Franse geschiedenis. Ik denk wel dat het pas leuk is wanneer kinderen ook weten wie Napoleon was, of van Jeanne d’Arc gehoord hebben. Ik zou deze film dus niet met al te jonge kinderen kijken, want dan is het niet te volgen vermoed ik. Bij wat andere kinderen kun je kort uitleg geven en dat is ook leuk (en leerzaam).

Om mee te kijken is het wel leuk, zeker omdat de loop van de geschiedenis toch even net iets anders is dan je in de geschiedenisboeken leest…. Kortom: leuke film die het niet haalt bij de boeken (die zijn briljant) maar wel heerlijk is om samen met je kinderen naar te kijken!

De DVD Doktor Proktors Teletijdtobbe duurt ruim anderhalf uur en kun je hier bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …

Share
Share