Tony&Susan

Susan is getrouwd met Arnold en het is een redelijk gelukkig huwelijk. Per post ontvangt Susan van haar ex-echtgenoot het dringende verzoek het manuscript van zijn nog niet gepubliceerde roman te lezen. Ze heeft al meer dan twintig jaar niets van Edward vernomen. Susan stemt in en leest het boek terwijl Arnold op zakenreis is.

Tony & Susan is in 1993 in de Verenigde Staten verschenen en in 1994 in Nederland uitgegeven onder de titel ‘Het schreeuwen van de nacht’. Het boek is herontdekt en onlangs in een nieuwe vertaling verschenen.

Recensie:
Susan heeft drie avonden nodig om het manuscript van haar ex-man te lezen. Edward heeft altijd aspiraties gehad schrijver te worden en staat nu eindelijk op het punt om een roman te publiceren. Susan kan het lezen van het manuscript niet los zien van haar relatie, jaren en jaren geleden, met Edward. Ze ervaart het boek als een poging tot wraak van Edward. Tevens zet het boek haar aan tot nadenken over haar huidige relatie en de vraag hoe gelukkig ze is.

Niet alleen Susan leest het manuscript, als lezer lees je het ook. Een thriller over Tony, wie verschrikkelijke dingen overkomt. Onderweg naar een vakantie in Maine worden hij en zijn gezin lastig gevallen door drie mannen. Ook al voel je aankomen wat er gaat gebeuren, het verhaal is tot het eind beklemmend.

Het is een boek dat prettig en snel leest. De spanning blijft voortdurend in het verhaal, zowel in het manuscript over Tony als in de omringende verhaallijn over Susan. Omdat je steeds wilt weten wat er nu gaat gebeuren, is het een boek dat lastig weg te leggen is.

Tony & Susan – Austin Wright
Roman – paperback – 380 pagina’s – Arbeiderspers

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Gescheiden, maar toch goede ouders
Meisjes meer last van scheiding
Operatie opvoeden

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …