Haar doneren [persoonlijke blog]

hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-5Soms kunnen je kinderen dingen doen waar je heel erg trots op bent. Zo heeft onze Babette afgelopen januari 30 centimeter haar gedoneerd aan stichting Haarwensen.

We hadden het er al vaker over gehad naarmate Babette’s haar langer en langer werd. Je haar doneren, zodat er een pruik van gemaakt kan worden voor ernstig zieke kinderen. Dat wilde Babette wel. Omdat oma in november ging trouwen, stelde ik voor om het daarna te doen, zodat ik voor het huwelijk nog een mooi feestelijk kapsel kon creëren.

hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-4Het programma Hip voor Nop deed een oproep voor een speciale aflevering: “Je haar eraf voor het goede doel”. Kwam dat even mooi uit! Ik meldde haar aan en op woensdag 13 januari mocht ze naar Hilversum komen om daar samen met nog meer dappere meisjes hun haar af te laten knippen. Toevallig deed er ook een meisje mee uit de klas van haar zus Josephine. Als ouder mocht je er niet bij zijn als het haar geknipt werd, dus ook voor ons was het best spannend.

Aan het einde van de dag mochten alle meiden, gestyled en wel over de catwalk, waar ze ook Zoë en Anouk ontmoetten. Zoë is een meisje met leukemie. De speciale aflevering ging over haar en haar vriendinnetje/nichtje Anouk.

Pas toen we de aflevering op tv zagen, kregen we het hele verhaal achter Zoë te horen. Wat besef je je dan hoe gelukkig je jezelf mag prijzen met gezonde kinderen. Maar Zoë was eerst ook gezond, dus je beseft je ook dat het maar zo iedereen kan overkomen …

hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-1

Toen onze meiden foto’s zagen van Zoë vóór ze ziek werd, konden ze niet geloven dat dat hetzelfde meisje was. Heel indrukwekkend.

Na de opnames mochten de kinderen met Anne-Mar, de presentatrice, op de foto. Ook zijn er voor- en na-foto’s van de meiden gemaakt. Al met al was het een lange dag, maar Babette ging glimmend van oor tot oor naar huis. Ze was zo trots op haar nieuwe coupe.

hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-8 hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-7 hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-6

En ik op haar!

Op www.zapp.nl is de aflevering terug te kijken. Het is de Hip voor Nop special: Je haar eraf voor het goede doel, uitgezonden op 2 en 6 februari 2016

hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-2 hip-voor-nop-haar-doneren-kanker-blog-copyright-trotse-moeders-albertine-3

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

All My Life: gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal. Zakdoeken meenemen!

Sinds ik kinderen heb, of eigenlijk al vanaf dat ik voor de eerste keer zwanger …

Share
Share