Een heerlijke soep die je – met wat stokbrood – ook als lunchgerecht kunt eten. Er zit geen vlees in dit gerecht, dus ook prima geschikt voor vegetariërs die wel schaaldieren eten.
Nodig:
200 gr.garnalen, (evt.diepvries)
1 venkelknol
250 gr. asperges vers of uit een pot
2 aardappels
1 rode paprika
1 groentebouillonblokje
beetje zout, peper
beetje maïzena
Bereiding:
Snijd de venkel in dunne plakjes
Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes, de aardappels in blokjes, de prei in ringen en de paprika in kleine stukjes.
Doe in een pan de bouillon. Voeg alles toe, behalve de asperges en de garnalen.
Na 10 minuten mogen die er ook bij gedaan worden.
Daarna de soep binden met maïzena. Even nog door laten koken en met heel veel smaak opeten.
Lekker ook met stokbrood en/of wijntje erbij.
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>