Woezel en Pip – een heel groot feest

De zon is er al.
De dag is top.
Een dag voor ons feest.
Een heel groot feest!

Recensie
Wat leuk zeg, dat er nu ook Woezel en Pip-boekjes worden uitgebracht voor beginnende lezers. En niet eentje, maar gelijk een stuk of acht, variërend van AVI start tot AVI E3. Groep 3 dus en volgens mij is dat ook precies de leeftijdsgroep die Woezel en Pip nog steeds leuk vindt. Ik kan me voorstellen dat kids zich vanaf groep 4 te wel eens te groot kunnen gaan voelen voor Woezel en Pip. Hoe lief en leuk ze ook zijn…

Een heel groot feest is geschreven op AVI M3. Dit is ongeveer goed zelf te lezen door kinderen die een half jaar leesonderwijs hebben gehad en dus halverwege groep 3 zitten. Om heel eerlijk te zijn, onze derde groeper leest al op hoger niveau. Maar ze viste wel gelijk dit boekje uit de stapel om te gaan lezen. Want ja, Woezel en Pip vindt ze nog wel erg leuk. Voor mij is dit trouwens ook een hele overgang; ik hoef niet meer alles voor te lezen. Mevrouw leest het zelf wel. ‘Schrijf maar op dat ik het heel leuk vind mam!’ Ze las het inderdaad ook zo weg.

Woezel en Pip dus. De vertrouwde lieve hondjes, met de bekende vriendjes Buurpoes, tante Perenboom, de Wijze Varen. Een lief verhaaltje waarin Woezel en Pip een best wel spannend avontuur beleven. Het zijn en blijven lieve ondeugende hondjes! De illustraties zijn net zo vrolijk, gezellig, lief en verzorgd als we van de voorleesboeken gewend zijn. Het verhaaltje is echt geschreven voor lezertjes in groep 3: korte duidelijke zinnetjes, geen hoofdletters en elke nieuwe zin begint op een nieuwe regel. Ik dacht, dat nu de jongste 6 jaar is, toch echt afscheid zou moeten nemen van Woezel en Pip. Maar ik kan gelukkig nog een beetje nagenieten.

Woezel en Pip een heel groot feest – Guusje Nederhorst
beginnende lezers, hardcover, 32 pagina´s, Moon Uitgevers
Bestel dit boek hier>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …