Klop, klop, klop…

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-coverKleine Specht leert gaatjes maken.
Dat is leuk!
Hij kan niet meer stoppen…

Recensie
Laat ik met de conclusie beginnen: dit boek is één van de weinige boeken die de maximale score van 5 sterren behaald hebben! Ik ben fan van Muis en heb met mijn kinderen een heleboel boekjes over Muis en haar vriendjes gelezen. Dit boekje scoort echter echt niet alleen zo hoog omdat ik de stijl van Lucy Cousins zo goed vind.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Natuurlijk zijn de tekeningen weer prima. In de karakteristieke stijl waarin dikke lijnen en felle kleuren ogenschijnlijk eenvoudige tekeningen en een mooie sfeer creëren. Je herkent het meteen.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Maar wat maakt dat Klop, klop, klop 5 sterren krijgt, is dat het behalve (voor)leesplezier nog veel meer biedt: er zitten gaatjes in (gemaakt door de “kleine specht”) waar je kleintje lekker met zijn vinger aan kan zitten, doorheen kan kijken of die, wanneer hij/zij iets ouder is, te tellen zijn. Ook zijn er enorm veel afbeeldingen die goed zijn om de woordenschat te vergroten. En de prijs is zéér aangenaam, zeker voor een relatief dik boek.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Verder is het verhaaltje erg leuk. De teksten zijn deels op rijm en zijn prettig om voor te lezen. Een eind met “ik hou, hou, hou van jou” is natuurlijk perfect. Het spechtje doet namelijk best wel stoute dingen in de ogen van een kind: overal gaatjes in maken. Maar er is toch een Trotse Vader die zijn zoontje na een dag lang gaten maken, liefdevol in ‘bed’ stopt.

klop-klop-specht-lucy-cousins-muis-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Kortom: 5 sterren, méér dan verdiend!

Klop, klop, klop – Lucy Cousins
Kartonboek met gaatjes, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

17 jaar Trotse Moeder

Hij is me al een hele tijd voorbij gegroeid, moet zich scheren en blijft zich …

Share
Share