De wraak van Knor

Worstjes groeien niet aan een boom of ergens onder de grond. Worstjes worden gemaakt van varkens. Dat is nu eenmaal zo. Dit boek gaat over kampioensworstjes. Het gaat ook over een vergeten opa, een gemene slager, het lieve varkentje Knor en de Worstwedstrijd van de Eeuw. Als je niet van worst houdt, kun je het beter niet lezen. En als je wel van worst houdt, eigenlijk ook niet… Of juist wel? Geef hier dat vlees! Hier, zeg ik je! Dat is geen vlees! Dat is Knor! schreeuwde Bette Babs.

Recensie
Wat een geweldig leuk boek is dit. Het is grappig en best een beetje spannend tegelijk. En ook wel weer heel lastig, want het onderwerp vlees eten komt hoe dan ook ter sprake. Voor de vegetariërs onder ons wat makkelijker uit te leggen dan voor vleesetenden wellicht.

Hoewel ik het heb voorgelezen aan onze 5 jarige, is “De wraak van Knor” een boek voor kinderen in de leeftijd van 7-9, kinderen die al (goed) zelf kunnen lezen. En dat zullen ze ook zeker doen. Want naast het feit dat het boordevol interessante thema’s zit, zoals een gemene opa, het worst maken van een o zo leuk varkentje, een ruzie tussen twee volwassenen, is het vooral een heel spannend (wordt het varkentje gered) en  grappig boek. Want het varkentje doet natuurlijk allemaal dingen die het niet mag doen, winden laten, overal poepen, weglopen, gewoon dingen die varkentjes nu eenmaal doen. Hilariteit alom.

Al met al een boekje dat je zeker mee moet nemen als je het in de boekhandel ziet liggen.

De wraak van Knor – Tosca Menten
Jeugdboek, hardcover, 125 pagina’s, Van Goor
Klik om dit boek hier te bestellen via Bol.com >>>

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …