De Early Rider Spherovelo loopfiets

De Early Rider Spherovelo komt binnen om getest te worden. Onze zoon van ruim anderhalf jaar ligt op bed als ik de doos open maak een eens goed bekijken wat er allemaal in de doos zit. In het eerste oogopslag lijkt het me meer een loopauto. Een strak en stijlvol design. Het lijkt alsof er twee bollen aan elkaar zijn gesmolten met een zitting en een handvat eraan. Als ik hem omdraai zie ik inderdaad twee bollen, met nog twee kleine wieltjes aan de zijkanten. De voorste bal draait alleen van voren naar achteren terwijl de achterste bal helemaal kan roteren. 360 graden rond dus. Het lijkt me erg vreemd om te sturen met je zitvlak in plaats van met je stuur. Maar ohhhh wat is het een mooie loopfiets! Hier wordt een hippe mama zeker heel blij van. Dit is eens iets anders dan een varken-, Cars- of giraf loopfiets. Ik duik het bijgevoegde boekje in en lees dat het een pre-loopfiets is voor kinderen van 12 maanden tot 2,5 jaar oud. Men schrijft dat door de bollen je kindje stabiliteit behoudt en niet kan omvallen zoals bij een wiel. Ik wil testen!

De volgende ochtend als we beneden komen, direct bij het wakker worden, zit mijn zoon gelijk op de loopfiets en noemt hem “autoooo”. We denken schijnbaar hetzelfde… Hij gaat er direct al stappende op weg, voetje voor voetje bij het afzetten. De loopfiets lijkt wat klein te zijn. Onze zoon is nu bijna 20 maanden en met zijn lengte van 82 cm heeft hij een gemiddelde lengte. Het stuurtje dat eraan zit kan niet sturen of draaien en dit lijkt hij eerst toch wel erg vreemd te vinden, maar binnen enkele minuten heeft hij door dat hij kan “driften” en moet sturen met zijn lichaam (lees billen). Dagelijks pakt hij zijn “autooooo” en crost ermee door het huis. Ik leer hem dat hij moet afzetten met twee voeten en hij gaat nog harder. Het scheelt dat ons huis wel ruim is, want draaien kan hij als de beste als hij de bocht om wil. Het is echt een handige loopfiets voor in huis: klein, compact, licht en zeker geen sta in de weg.

Na een week besluiten we om de twee zijwieltjes eraf te halen zodat hij meer moet balanceren. Gelukkig is de fiets laag en kan hij er niet van een grote hoogte vanaf vallen. Hij moet even wennen aan het feit dat hij meer moet balanceren. Hij is eigenlijk heel blij hiermee, want nu kan hij nog harder gaan. Waar ik eerder dacht dat hij moeite zou hebben met het feit dat hij zou moeten sturen met zijn achterwerk, blijkt een prima manier te zijn om mijn kind te leren balanceren. Als er andere kinderen bij ons komen spelen, duurt het maar heel even voordat ook zij weten hoe de fiets werkt. Een ideaal product om mee te spelen door zien en doen.

De EarlyRider Spherovelo is wel een prijzig product om aan te schaffen. De verkoopprijs ligt rond de € 85, maar heeft zeker een meerwaarde. Het is een erg mooi ontworpen loopfiets (verkrijgbaar in verschillende kleuren) welke jonge kinderen leert balanceren en hen veel speelplezier geeft. De loopfiets is wat aan de kleine kant. Aan de ene kant fijn zodat je kindje bij een val al laag bij de grond is en hierdoor heeft je kind tevens een goede zithouding. Ik ben wel bang dat mijn kind er misschien maar een jaar op kan rijden. En dat zou erg jammer zijn, want het is een geweldige loopfiets!

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …