De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan [recensie]

Meneer Gom is een afschuwelijke griezel. Hij haat kinderen, dieren, gepofte maiskolven en alles wat leuk is.

Dit boek gaat over hem. En over een kwade fee die in zijn badkuip woont. En over John de hond. En over een klein meisje dat Polly heet. En over helden, snoepjes, wraak en avonturen. En nog veel meer.

Recensie
Mijn dochter van 11 jaar heeft dit boek in één keer uitgelezen. Dat ging wel ten koste van haar nachtrust, maar gelukkig was het weekend! “Ik kon het echt niet wegleggen mama, ik moest het wel uitlezen want anders had ik helemaal niet kunnen slapen” was haar excuus 😉

Ze heeft zelf een recensie geschreven, ik plaats deze hieronder en neem haar maximale score over want ik zag hoeveel ze van dit boek genoten heeft!

Meneer Gom is verschrikkelijk. Hij haat kinderen en dieren dat weet iedereeen in de buurt. In meneer Gom’s huis is het een puinzooi. Alles is vies en niet opgeruimd, behalve de tuin. De tuin is helemaal opgeruimd. Dat komt door de fee, want als de tuin maar een beetje vies is, dan komt de fee uit de badkuip en dan gaat ze meneer Gom slaan met een koekenpan.

Maar dan komt er een hond. De liefste hond van het dorp of de hele wereld. Hij speelt in elke tuin en speelt met elk meisje. Ook met Polly. Polly heet eigenlijk geen Polly, ze heet zo:

Jammie Grammie lammie foepa foepa
brussel stereo eo eo lep kwek narmonica
van strooiplook tot rooiplok tot vlooiplok van
woepie loepie brokkel zalig kerstfeest luieoor

Maar als je vrienden was, mag je Polly zeggen.

Een keer ging de liefste hond, die heet John, naar de tuin van meneer Gom.  Hij speelde urenlang en meneer Gom zag niets. Maar de volgende dag werd meneer Gom wakker met een slag van de koekenpan van de fee. Toen wou meneeer Gom de hond dood. Polly hoorde dat en ging John helpen, maar hoe loopt dit af…..

Ik geef dit boek een 10!

In het Engels zijn er verschillende boeken over Mr Gum te koop. Hopelijk komt er ook een hele serie boeken over Meneer Gom in het Nederlands!

De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan – Andy Stanton
Illustraties van Mattias de Leeuw; vertaling door Edward van de Vendel
Hardcover, 187 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen – Andy Stanton

Grote gruwelzooi! Is het echt waar? Rust er een oude vloek op het stadje Lamme …